Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Мудра історія, яка здатна змінити життя 90% людей!

Мудра історія, яка здатна змінити життя 90% людей!
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Одного разу один молодий чоловік, який вважав себе дуже нещасним, прийшов до старого вчителя і сказав, що не бачить сенсу в своєму тяжкому житті…

Він довго скаржився на життя, яке, на його думку, було з ним жорстоке і несправедливе. А в кінці кожного свого сумного монологу юнак обов’язково вигукував: «За що мені таке? Чому у мене все завжди гірше, ніж у інших людей? » І так тривало протягом кількох днів.


Коли мудрецю набридло вислуховувати постійне ниття, він відправив хлопця за сіллю. А потім попросив помістити жменьку солі в склянку з водою і випити. «Як тобі це на смак?» – запитав учитель, бачачи, як юнак скривився в гримасі відрази, «Це жахливо! І огидно! ». Учитель тільки посміхнувся і попросив взяти ще одну жменю солі. Вони мовчки дійшли до найближчого озера. Старий наказав хлопцеві висипати і розмішати сіль в озерній воді.

«А зараз випий води і розкажи про свої відчуття». «Чиста, свіжа і дуже смачна вода!» – зазначив молодий чоловік, – «І я зовсім не відчуваю солі». Тоді вчитель, присівши поруч з юнаком, обійняв його і задумливо сказав: «Біль в нашому житті – це чиста сіль; ні більше, ні менше. Кількість болю завжди буде незмінною. Але відчута нами біль залежить від обсягу посудини, в якій ми її розмістимо. Таким чином, коли ми страждаємо і корчимося від болю, єдине що в наших силах зробити, це наповнити життя різноманітністю і здоровим глуздом, а ще навчиться дивитися на багато речей ширше. Перестань бути для себе склянкою. Стань озером.

Джерело

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: