Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

10 кращих сімейних фільмів, які зачеплять глядача будь-якого віку

10 кращих сімейних фільмів, які зачеплять глядача будь-якого віку
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Найцікавіші і найзатишніші історії з добрими і великодушними героями, дивовижними пригодами і незмінно хорошим фіналом збирають біля екранів всю сім’ю. Вони змушують щиро співпереживати персонажам, вчать маленьких глядачів чинити правильно, а дорослих продовжувати вірити в чудеса. Щороку імениті і не дуже режисери зі всіх куточків світу поповнюють колекцію кращих сімейних фільмів з незмінно захоплюючим сюжетом і високим рейтингом. У нашій добірці представлений топ-10 рейтингових кінострічок для перегляду з дітьми тихими домашніми вечорами.

1. Шлях додому (2019)

Режисер: Чарльз Мартін Сміт.

Бездомне цуценя виростила мама-кішка, а потім він оселився у хорошого чоловіка Лукаса. Собака отримала кличку Белла, а також веселе і безтурботне життя. Добродушний і допитливий пес просто обожнював ігри і суспільство господаря. Однак знайшлися люди, яким тварина не припала до вподоби, і, використовуючи закон штату, що забороняв тримати собак бійцівських порід, вони погрожували забрати Беллу в притулок і розправитися з нею.

Лукас вирішує зайнятися пошуком нового місця проживання і на деякий час залишає собаку у знайомих за кілька сот миль від міста. Терпіння Белли вистачило ненадовго. Вона втікає і відправляється додому, до найкращого господаря в світі. По дорозі до Лукаса головну героїню чекає низка несподіваних зустрічей і справжніх випробувань.

2. Розправ крила (2019)

Режисер: Ніколя Ваньє.

Мати відправляє чотирнадцятирічного сина Тома до батька. Крістіан займається вивченням птахів і велику кількість часу проводить на природі в невеликому будиночку. Жінка сподівається, що дитина відвернеться від гаджетів і відеоігор, по-справжньому відпочине і подихає свіжим повітрям. Тільки-но приїхавши до батька, дивака, який захоплюється збереженням популяції диких гусей, хлопчик впадає у відчай: в цій глушині великі проблеми з вай-фаєм.


Підліток виявляє в батьківському господарстві коробку з пташиними яйцями, і незабаром Том і Крістіан стають батьками цілого виводка гусенят. Хлопчик починає проводити багато часу з цими чарівними створіннями, оберігаючи і піклуючись про них. Він настільки прив’язується до птахів, що навіть вирушає разом з батьком в далеку Норвегію, щоб побачити їх перших переліт і здійснити план Крістіана.

3. Щастя в конверті (2019)

Режисер: Світлана Суханова.

Співробітниці поштового відділення невеликого селища відзначають перший робочий день своєї нової колеги. Героїні розбирають переваги сучасних технологій в передачі інформації і унікальні властивості простих паперових листів, які втрачають популярність у світі. Кілька історій з минулого спливають в пам’яті однієї з жінок.

У першій чоловік відправляє свого кращого друга листи з кругосвітки, але насправді приховує гірку правду. У другій самотня старенька знаходить притулок у сторонніх людей і крадькома пише лист, сповненого тепла і турботи, єдиному синові, тому, хто залишив її на вокзалі. Нарешті, хлопчисько-першокласник відправляє відчайдушний лист Діду Морозу і просить у нього дорогу іграшку, щоб з її допомогою завести друзів.

4. Собаче життя 2 (2019)


Режисер: Гейл Манкузо.

Пес Бейлі безмірно щасливий в компанії свого обожнюваного господаря Ітана. У сім’ї останнього з’являється чарівна внучка Сі Джей, а літньому чотириногому другу, здається, пора покинути цей світ зі спокійною совістю, адже він відслужив людині вірою і правдою. Але як з’ясувалося, місія Бейлі на Землі ще не завершена. Він буде продовжувати перероджуватися, тільки тепер йому необхідно піклуватися про малятко Сі Джей.

Мати дівчинки, особа легковажна і недолуга, забирає її з дому Ітана і відправляється будувати кар’єру в інше місто. Доньці вона не приділяє належної уваги, змінюючи кавалерів і вживаючи алкоголь. На щастя, в житті Сі Джей з’являється собака Моллі. Пес стане для дівчинки справжнім другом і захисником.

5. Сім’я по-швидкому (2018)


Режисер: Шон Андерс.

Подружжя Еллі і Піт Вагнер разом вже давно, але ось дітьми все якось не виходило обзавестися: весь час йшов на розвиток свого бізнесу. Натяки і підколи рідних про відсутність повноцінної сім’ї спонукали пару на варіант з усиновленням. Вагнер зупинили свій вибір на п’ятнадцятирічній Ліззі. Дівчинка при першому ж знайомстві здалася їм сильною, відкритою і чесною особистістю.

Обмежитися однією дитиною Еллі і Піту не вдалося: у Ліззі були сестра Літа і брат Хуан. Вагнер в одну мить стають багатодітною сім’єю і приступають до побудови щасливих і гармонійних відносин в будинку. Завдання це не з легких: діти обожнюють солодощі і не люблять контроль, регулярно влипають в неприємності і не бажають йти на контакт. У будинку Вагнерів наступають гарячі деньки.

6. Штормовий хлопчик (2019)


Режисер: Шон Сіт.

На узбережжі, далеко від міської метушні, в халупі живуть батько з сином. Вдень хлопчик разом з батьком виходить в море, а вечорами займається навчанням. Одного разу дитина знаходить осиротілих пташенят пелікана. Він вирішує залишити їх у себе і спробувати виходити. Хлопчик дні і ночі проводить біля малюків, невтомно готуючи їм корм і обігріваючи. Особливо він прив’язується до Персівалю, найслабкішого пташеняти. Батько, помітивши завзятість сина, починає допомагати йому в цій добрій справі. Зміцнілих і вже дорослих пеліканів хлопчик навчає видобутку їжі і найголовнішого – польотів, адже скоро настане їхній час покинути гніздо.


7. Аладдін (2019)


Режисер: Гай Річі.

Спритний злодюжка Аладдін одного разу втрачає сон і спокій. Всі його думки займає прекрасна дівчина Жасмин. На жаль, красуня – дочка султана, і простому смертному не стати її обранцем. Проте головному герою, здається, благоволить доля. Він отримує принадну пропозицію від впливового візира Джафара.

Той дає обіцянку щедро винагородити молодого чоловіка, якщо йому вдасться роздобути чарівну лампу. Раритетна річ захована в печері, доступ до якої може отримати лише людина з чистою душею. Як не дивно, шахрай Аладдін виявився з їх числа. Юнак розкриває секрет лампи: в ній мешкає Джинн, здатний виконати три будь-яких бажання. Справжня спокуса для молодого чоловіка, який хоче кинути весь світ до ніг коханої.

8. Король Лев (2019)

Режисер: Джон Фавро.

Бескрайні і прекрасні простори африканської савани. Вона знаходиться під наглядом мудрого і сміливого правителя лева Муфаси. Він із задоволенням розмовляє про пристрій життя зі своїм сином, майбутнім спадкоємцем Сімба. В цей час підступні плани по скиданню правителя виношує дядько левеняти Шрам. Він заманює допитливого і довірливого Сімбу в пастку.

Муфасі вдається врятувати сина, але сам король звірів гине. Левеня ледь уникає розправи з боку гієн, поплічників Шрама. Відчуваючи свою провину перед батьком, він йде в незнайомі землі, а дядько, нарешті, приміряє корону. Сімбі доведеться по-справжньому подорослішати, зрозуміти значення слів «дружба» і «вірність своєму призначенню», перш ніж він повернеться в рідну савану і відвоює належне по праву.

9. Поклик предків (2020)

Режисер: Кріс Сандерс.

Пес-велетень Бек безтурботно і вільно почувався в будинку судді в південному штаті Каліфорнія. Продавці собак викрадають довірливу тварину і перепродують, і ось головний герой на вантажному судні досягає засніжених берегів Аляски і починає новий розділ життя на півночі. Бека чекає безліч випробувань: він буде бігати в поштовій упряжці, змагатиметься з її ватажком і очолить зграю, врятує людське життя і ледь не втратить своє, зустріне по-справжньому гарного друга і буде змушений зробити вибір між життям в людському середовищі і в дикій зграї, як велить поклик предків.

10. Дамбо (2019)


Режисер: Тім Бертон.

Холт Ферріер повертається з війни в рідний цирк до своїх колег і дітей, Міллі і Джо. Колись чоловік був блискучим наїзником, але на фронті позбувся руки, і господар закладу пропонує йому наглядати за слонами. У однієї з самок незабаром народжується незвичайне дитинча. Малюк має вуха величезних розмірів.

Його перша поява на публіці викликає у глядачів глумливий сміх. Слоненя отримує кличку Дамбо і стає величезним розчаруванням господаря цирку. Лише Міллі і Джо по-справжньому прив’язуються до слоненяти і скоро дізнаються його незвичайний секрет. Якщо Дамбо вдихає пір’їнку і чхає, то починає літати за допомогою вух. Діти намагаються зберегти таємницю свого друга від дорослих, але випадок на арені відкриває талант слоненяти всьому світу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: