Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

5 порад, які врятують смак будь-якого вина

5 порад, які врятують смак будь-якого вина
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

boston-red-sox-bam-vino-baseball-batter-wine-bottle-holder-4

Інколи, купуючи до вечері пляшку вина на  нас очікує неприємна несподіванка – жахливий смак напою. Зазвичай це трапляється із дешевими винами, але, інколи, заплативши за плящину немалі кошти, можна натрапити на підробку.

Отже, який вихід? Напоїти водопровід чи пити із закритим носом?

Ні! Маємо для вас 5 порад, які врятують і вино і вечір в цілому:)

1. Осінньо-зимовий варіант

Зваріть з вина ароматний глінтвейн. Кориця, кардамон, гвоздика, імбир та лимон поза конкуренцією.

А мед чи цукор додадуть солодких ноток навіть самому кислому вину на світі!

Тепло встане не тільки рукам з гарячим горнятком, а й душі. Розмова піде як по маслу …

2.  Тусовочний варіант

Якщо до вас має прийти декілька друзів, а вина мало і воно не дуже смачне – додайте до нього газованої води чи соку.

Питися буде легко та смачно, вистачить усім. А головне – вранці ніякого похмілля (звичайно, якщо доза в межах розумного) 😉

До речі, в Іспанії існує напій “tinto de verano” – в червоне вино додають лимонну газовану воду, а іноді, навіть, і колу.

 

3. Для гурманів

Подайте разом із вином декілька видів сиру.

Сир підходить до вина ідеально. Він зможе приглушити занадто терпкий смак вина або, навпаки, зробити його яскравішим та значно насиченішим.

4. Літній варіант

Беріть приклад з іспанців – пийте сангрію!

Тобто, додайте до глечику з вином побільше різноманітних фруктів та льоду. Солодко-кислий присмак фруктів заглушить гіркоту навіть самого несмачного вина.

5. Універсальний метод

Дозвольте вину подихати. Просто розлийте вино по келихах і дайте постояти кілька хвилин. Кисень допоможе вину виправитись у ваших очах!

 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: