Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Містичні підземелля: Тараканівський форт з цікавого ракурсу (відео)

Містичні підземелля: Тараканівський форт з цікавого ракурсу (відео)
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Кадри мальовничого, прихованого від сторонніх очей місця, яке зняли із висоти пташиного польоту.

Заборонена зона для відвідувань, розвалини, пастки та недосліджені підземелля Тараканівського форту, – так автор підписав відео.

Як відомо, форт у Тараканові – оборонна споруда, архітектурна пам’ятка 19 століття. Форт має форму ромба зі сторонами до 240 метрів. Ззовні він оточений глибоким ровом із земляними валами, укріпленими потужними стінами. В центральній частині форту зведена двоповерхова казарма, до якої ведуть чотири підземні ходи, прокладені під другим земляним валом.

Там розташовувались житлові, складські та господарські приміщення для артилерійської роти та штаб коменданта форту. Периметр форту складений зі 105 так званих безпечних казематів і, щоб до них потрапити, треба було подолати подвійну лінію оборонних рубежів.

Деякі легенди стверджують, що німці тут проводили випробування нової секретної зброї, начебто навіть ядерної.

А ще кажуть, що це місце перетворилося на Місто привидів. Можливо тому, що на початку ХХ століття тут загинуло дуже багато солдатів, і всі вони досі не можуть віднайти спокій. Дехто зараховує Нову Дубенську фортецю навіть до числа найбільш містичних місць України.

А ще Тараканівський форт входить у різні топи, які складають всеукраїнські видання, і які стосуються цікавих місць для відпочинку в Україні.

Джерело: radiotrek.rv.ua

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: