Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Рідкісні тварини, яких залишилося, на жаль, менше 100 особин

Рідкісні тварини, яких залишилося, на жаль, менше 100 особин
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 


Глобальна зміна клімату в майбутньому вплине не тільки на життя людей, а й існування тих чи інших видів тварин. В результаті може постраждати біологічне різноманіття нашої планети. Вже сьогодні багато представників фауни знаходяться під загрозою зникнення. Так, наприклад, деякі популяції тварин налічують менше тисячі особин, а число особливо рідкісних видів ледь досягає сотні.


Звичайно, вчені докладають сили, спрямовані на порятунок вимираючих видів, проте важливо розуміти, що кожен з нас несе відповідальність за збереження їхнього життя на Землі. Багато хто з нас навіть не знають, які види тварин, можливо, в найближчому майбутньому перестануть існувати. У нашій статті ми розповімо про деякі з них.

Каліфорнійська морська свиня (вакіта)


Як повідомляє Міжнародний союз охорони природи, даний вид налічує всього тридцять особин, згідно з даними на 2016 рік, і його вже навряд чи вийде врятувати. Причина поступового зникнення каліфорнійських морських свиней пов’язана з приловом в сітках в районі Каліфорнійського затоки. При цьому полювання на цих тварин не ведеться.

Далекосхідний леопард


Місце проживання далекосхідних леопардів – Росія і Китай. Даний вид завжди був нечисленним, але в нульових роках в світі налічувалося всього 35 особин. Згідно з офіційними даними, сьогодні на території Росії проживає близько сотні далекосхідних леопардів. Головна причина їхнього зникнення – полюють браконьєри, а також знищення ареалу їх проживання в результаті лісозаготівельних робіт і збільшення мережі транспортних шляхів.

Суматранський носоріг

У минулому році людство було зажурено новиною про смерть суматранского носорога Іман в Малайзії. Раніше співробітники місцевого заповідника намагалися отримати потомство від Іман та самця Тами за допомогою ЕКЗ, але спроби були безрезультатними. Згідно з даними на 2015 рік, в світі залишилося менше вісімдесяти носорогів даного виду. Сьогодні суматранского носорога можна зустріти тільки на острові Суматра, в той час як раніше тварини мешкали в Східній Індії, а також на території Бангладешу, Бірми і Малайського півострова. Вимирання суматранских носорогів є наслідком браконьєрства: роги тварини широко застосовуються в народній медицині.

Блакитний ара

Блакитні ара вже довгі роки є практично зниклим видом. Лише дев’яносто птахів даного виду перебували у володінні приватних осіб на 2007 рік. Вимирання блакитної ари пов’язано в першу чергу з браконьєрством. Сьогодні чисельність цих рідкісних птахів у світі порівняно збільшилася, проте їхня точна кількість не відома.

Сніговий барс (ірбіс)


У 2017 році ірбіси були виключені зі списку зникаючих тварин, проте не зайвим буде згадка про те, що в Росії їх залишилося менше дев’яноста особин. Крім браконьєрства, причиною вимирання снігового барса є пастки, встановлені з метою полювання на інших тварин.

Джерело

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: