Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Гени і дитина: 15 особливостей, які передаються нашим дітям від тата

Гени і дитина: 15 особливостей, які передаються нашим дітям від тата
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Генетика – дуже непередбачувана річ, але в той же час шалено цікава! Хоча гени батьків впливають на майбутню дитину майже рівноцінно, часом від батька малюк може взяти набагато більше, ніж від матері, причому не тільки зовні, але і в характері.

Представляємо 15 особливостей, які дитина успадковує більшою мірою від батька, ніж від матері, особливо, якщо ці риси є домінантними!


Колір очей

Карі і чорні очі є домінантною ознакою, а світлі, такі як сірі, блакитні та зелені – рецесивною. Як правило, якщо у одного з батьків очі карі, а в іншого – світлі, у дитини будуть темні очі (або з віком зміняться в бік карих, навіть якщо в ранньому віці будуть світлими). Але бувають і виключення. Так, якщо рецесивний колір очей – у батька, то у малюка великі шанси успадкувати зелені або блакитні очі, навіть якщо у мами очі темні.

Симетрія обличчя

Як не дивно, симетрія обличчя дуже залежить від генетики. Якщо у чоловіка гостре підборіддя, асиметрія брів або викривлення носа, швидше за все, у дитини теж виявляться такі риси. Також домінантною ознакою є відстовбурчені вуха.

Ямочки на щічках

Ця мила особливість пов’язана з розташуванням лицьових м’язів і є домінантною. Тому, якщо у батька є чітко виражені ямочки на щоках, то дитина теж може народитися з ними з великою ймовірністю.

Зуби

Якість зубів дуже залежить від генетики, так само як і їх форма. Якщо у батька були проблеми з ротовою порожниною, є щербинки або велика відстань між зубами, швидше за все, і дитина зіткнеться з цими неприємностями. На щастя, сучасна стоматологія творить чудеса і в дитинстві все можна виправити.

Волосся

Колір волосся, їх структура, густота – залежить від генетики. Також генетично закладено облисіння в результаті алопеції за чоловічим типом і рання сивина. Якщо у батька волосся темне і густе, швидше за все і у дитини буде темний колір волосся і пишна шевелюра. А ось якщо у тата дуже кучеряве волосся, є дуже маленький шанс, що у дитини воно буде пряме.

Рівень інтелекту

Звичайно, людина розвивається все своє життя, але у інтелекту є свій потенціал, стрибнути вище якого дуже важко. Вчені впевнені, що цей потенціал дуже залежить від генетики, а особливо від генів батька. Так що якщо ваш чоловік розумний, вважайте, що вашому малюкові дуже пощастило. Можливо, ви виховуєте майбутнього генія.

Завитки відбитків пальців

Звичайно, у кожної людини вони унікальні. Але дуже часто у дітей і батьків малюнки відбитків дуже вже схожі, особливо деякі завитки можуть повторюватися на долоні сина і батька.

Губи

Гени дуже впливають на те, якими будуть губи у вашої дитини: пухкими чи тонкими. Якщо у батька губи об’ємні, то, швидше за все, і у дитини вони будуть такими, оскільки ця риса є домінантною.

Зріст

На майбутній зріст дитини впливають гени обох батьків, але від батька залежить, наскільки дитина буде високою або низькою. якщо батько дуже високий і ставний, швидше за все, його діти будуть такими ж, або трохи нижчі, якщо мати низенького зросту. Існує формула, за якою можна вирахувати приблизний зріст дитини. Якщо у вас хлопчик, слід додати зріст батьків, поділіть на 2, а потім додайте 5 см. Якщо дівчинка – зробіть те ж саме, але відніміть 5 см.

Вага

Як і зріст, вага і будова тіла дуже залежить від генетики. Якщо батько схильний до повноти, то у дітей, особливо у дівчинки, швидше за все, також буде ця особливість. У батьків з атлетичною статурою і «класичною» фігурою-трикутником зазвичай народжуються стрункі діти.

Почуття гумору

Почуття гумору – риса набута, а ось схильність до дотепності може передаватися генетично, і найчастіше – від батька. А ось щоб у дитини було почуття гумору – розвивайте його в сім’ї, жартуєте, смійтеся по доброму один над одним.

Поза уві сні

Дуже часто в мережі можна побачити милі фотографії, де діти сплять так само як і їхні батьки, в однакових позах на ліжку. Характер сну дійсно визначається генетикою батька. Крім того, якщо тато жайворонок чи сова, то це може передатися і дитині.

Чхання на сонці

Ваш чоловік починає чхати на яскравому сонці? Така особливість називається світловим синдромом і є домінантною рисою, а значить цілком ймовірно може передасться дитині.

Любов до ризику і азарту

Тяга до ризику і азарту може передаватися генетично, оскільки дійсно є ген, який відповідає за схиляння людини до ризикованих вчинків. Якщо тато любить ризик, авантюри, відчувати адреналін, то у дитини теж можуть проявитися ці риси.

Джерело

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: