Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

“Не будь качкою. Будь орлом!” Чудова притча про владу вибору

“Не будь качкою. Будь орлом!” Чудова притча про владу вибору
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

“Я чекав черги на таксі в аеропорті Дубая. Коли таксі під’їхало, перше, що я помітив, авто було відшліфоване до яскравого блиску. Елегантно одягнений у білу сорочку, чорну краватку та ідеально відпрасовані чорні штани, водій таксі вискочив і, обігнувши машину, відкрив мені задні пасажирські двері.

Він простягнув мені ламіновану картку і сказав: «Я Абдул, ваш водій. Поки я завантажую ваш багаж, я хотів би, щоб ви прочитали моє повідомлення про місію. Я прочитав картку.

У ній сказано, що місія Абдула: якнайшвидше, безпечніше та найдешевше доставляти моїх клієнтів у дружньому середовищі. Я очманів. Особливо, коли я помітив, що внутрішня частина кабіни відповідає зовнішній. Бездоганно чистий салон! Сівши за кермо, Абдул запитав: – Хочете чашку кави? У мене є в термосі звичайна і є без кофеїну. Я жартома сказав: “Ні, я б віддав перевагу безалкогольному напою”. Абдул посміхнувся і сказав: ”Не проблема. У мене спереду кулер зі звичайною і дієтичною кокою, лассі, водою та апельсиновим соком’. Майже заїкаючись, я сказав: “Я візьму лассі”.Простягаючи мені напій, Абдул сказав: “Якщо ви хочете щось прочитати, у мене є “The NST”, “Star” and “Sun Today”.

Коли ми від’їздили, Абдул подав мені ще одну ламіновану листівку: “Це радіостанції, які я приймаю, і музика, яку вони транслюють, звісно, якщо ви хочете слухати радіо”.

На додаток, Абдул сказав мені, що у нього включений кондиціонер, і запитав, чи комфортна для мене така температура. А ще він порадив мені найкращий шлях до мого пункту призначення на той час доби.

Він також повідомив мене, що із задоволенням поспілкується та розповість про деякі визначні пам’ятки або, якщо я віддаю перевагу тиші, залишить мене зі своїми думками.

“Скажіть мені, Абдуле, – запитав я у нього, – ви завжди обслуговували так клієнтів?”Абдул посміхнувся в дзеркало заднього виду. “Ні, не завжди. Насправді я так роблю лише останні два роки.

Перші п’ять років за кермом я проводив більшу частину свого часу, скаржачись на долю, як і всі інші водії таксі. Потім я одного разу почув притчу про владу вибору.

Сила вибору полягає в тому, що ти можеш бути качкою або орлом.”Якщо ви встаєте вранці в очікуванні поганого дня, ви рідко розчаруєтесь. Припиніть скаржитися! Не будь качкою. Будь орлом. Качки крякають і скаржаться. Орли витають над натовпом. Це мене вразило, – сказав Абдул. Бо це ж про мене. Я завжди крякав і скаржився. Тоді я вирішив змінити своє ставлення до життя та стати орлом.

Я озирнувся навколо інших машин таксі та їхніх водіїв. Кабіни були брудні, водії недоброзичливі, а клієнти незадоволені. Тому я вирішив зробити деякі зміни, повільно, потроху… Коли мої клієнти відреагували добре, я робив ще більше ‘.

“Я думаю, що це мало вам окупитися”, – сказав я. – Це точно, – відповів Абдул. ”За перший рік в ролі орла я подвоїв свої доходи у порівнянні з попереднім роком. Цього року я, мабуть, збільшив їх у чотири рази. Клієнти постійно телефонують мені для замовлень на мобільний телефон або залишають на ньому повідомлення’. Абдул зробив інший вибір. Він вирішив припинити крякати, як качка, і почати ширяти, як орел.

Почніть і ви ставати орлом відсьогодні… Робіть хоча б один маленький крок щодня…Ви не вмираєте, якщо падаєте у воду, ви вмираєте лише в тому випадку, якщо не плаваєте. Удосконалюйте себе та свої вміння.Будьте орлом, а не качкою”.

Джерело

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: