Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Тотальний спокій перемагає все

Тотальний спокій перемагає все
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Якщо не реагувати на провокатора, не виявляти реакцій у відповідь, то в 90% він просто зіллється. Якщо з ним не грають – то і весь настрій сходить нанівець. З життям все так само…


Жити треба спокійно, наскільки це можливо.

Так, складно. Так, часом здається неможливим. Але це важливо. Чому? Прочитайте цю статтю.

Якщо не реагувати на провокатора, не виявляти реакцій у відповідь, то в 90% він просто зіллється, тому що йому цікава саме ця гра. А якщо з ним не грають — то й увесь настрій сходить нанівець. Він швидко нагрівається, але якщо не підкидати дров, то він так само швидко і охолоне.

З життям все так само. Поки реагуєш на ситуацію — вона давить тебе. А коли перестаєш реагувати, поступово відпускає. І це не дивно, адже якщо людина захоплена ситуацією, то перестає сприймати адекватно і холодно. Від того й робить дії, які ще більше погіршують становище.

Наприклад, грошей немає. Настрій падає, з’являється паніка та страх. Голова починає працювати тільки у бік виживання, повністю виключаючи креатив, нібито через непотрібність. Людина біжить до контор і бере гроші, після чого проблем стає набагато більше. Або в депресію впадає.

А можна просто увімкнути тотальний спокій. Сісти та порахувати, скільки грошей залишилося. Розпланувати скільки можна витрачати. Не посоромитися, дістати банку з монетками, вони теж можуть стати у нагоді, щоб купити хліба чи макаронів. Дізнатися про місця, де роздають допомогу нужденним, зазвичай при храмах. Там зможуть дати продуктів і навіть щось із одягу. Соромитись і відмовлятися, коли стоїш на краю — не варто. Також можна трохи зайняти у найближчих родичів.

І з хворобами так само. Не важливо — буде здоров’я чи ні, чи піде хвороба, чи залишиться, головне — не віддатися їй повністю. Не втратити себе. Прийняти те, що відбувається, і жити з цим, щоб це стало нормою, а не постійним стражданням. Поки людина жива — вона багато на що здатна. І вона точно потрібна тут. А отже, треба жити, і жити Спокійно, наскільки це можливо.

І навіть з дітьми так само. Більше спокою — менше нервів. Чим спокійніші батьки – тим спокійнішою стає дитина. Вона відчуває і налаштовується, адже ми всі соціальні істоти і не можемо не реагувати на загальне емоційне тло. Батько в тотальному спокої — це добрий і адекватний батько, який вчасно реагує та робить правильні речі.

І у відносинах так само. Коли один спокійний, то другий теж. Лише одного спокійного та врівноваженого в сім’ї вистачить, щоб гармонізувати всіх інших. Коли один приходить засмучений, а другий одразу підставляє своє тверде, впевнене та спокійне плече – всі страхи та хвилювання розсіюються.

Джерело

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: