Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Наскільки добре ви до себе ставитеся, можна побачити по трьох речах

Наскільки добре ви до себе ставитеся, можна побачити по трьох речах
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Є дуже простий спосіб дізнатися, як ви насправді ставитеся до себе. Наскільки ви цінуєте, поважаєте і любите. Дайте відповідь собі чесно на три питання:

  1. Як організований ваш відпочинок? Як ви відпочиваєте? І скільки?
  2. Як ви їсте? І що ви їсте?
  3. Який домашній одяг ви носите?

І багато стане зрозумілим.

Людина вважає, що поважає себе і навіть любить начебто. Але вона працює як віл. Вона на роботі працює, працює вдома – ремонт, прибирання, приготування, діти, – і працює в саду. Будує, копає, прополює… А ще цією людиною користуються всі, кому не ліньки. І виявляється, що раз на рік з’їздить на море така людина. На десять днів. Але в інші дні не вистачає навіть на сон. Немає вихідних, немає відпочинку.

Або ось відпочиває людина, випиваючи. Зручний та компактний спосіб. Раз – і відключився. Можна сказати, відпочив!

Або їсть людина несмачну їжу. Або шкідливу. Вона поспішає, на бігу поїла ситно, калорійно і несмачно. Або смачно, але шкідливо для здоров’я. І як поїла? Із гарної тарілки срібною ложкою? Чи з пінопластової коробочки пластмасовою виделкою? І чай попила з порцелянової чашки або з керамічного келиха, що тріснув?

Сіла за стіл і їла не поспішаючи, гарно, з апетитом? Чи жувала на бігу щось жирне?

І в чому людина ходить удома, у що вона одягнена, коли її не бачать, коли вона наодинці з собою або зі звичними близькими? Доношує засалені лахміття чи одягає гарний домашній костюм? Чи плаття?

Цілком зрозуміло, хто себе цінує та поважає. А хто – тримає себе у чорному тілі. І не вважає себе гідним доброго життя у глибині душі. Така людина пояснює: «Я працюю! Я багато працюю!» – і це правда. Але ставиться вона до себе як до раба, ось у чому справа. Не відпочиває, їсть погану їжу з миски, одягає себе у старе ганчір’я… І оточуючі «зчитують» це ставлення до себе. І події життя складаються не дуже…


Почати підвищувати свою самоцінність можна з найпростіших речей. А решта поступово підтягнеться. І прийде успіх, – він частіше супроводжує тих, хто поважає себе і хоч трохи любить.

Ганна Кір’янова

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: