Щоденне вживання цього фрукта помітно покращує пам’ять.
Науковці з університету Тохоку в Японії провелики дослідження, яким підтвердили: щоденне вживання цитрусових на чверть зменшує ризики розвитку деменції. У експерименті брали участь 13 тисяч жінок і чоловіків середнього та літнього віку.
Частина людей, які їли цитрусові щодня, були на 23% менш схильні до деменції, аніж ті, яка вживали їх рідше.

Саме апельсини, грейпфрути, лимони і лайми мають нобілетин, який не тільки сповільнує процес погіршення пам’яті, а й сприяє її зміцненню.
Примітка: Деменція – синдром стійкого порушення когнітивних функцій внаслідок враження мозку. Ризик захворіти на цю хворобу зростає з віком.
Джерело: maximum.fm