Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Чому потрібно прощати навіть тих, хто цього не заслуговує

Чому потрібно прощати навіть тих, хто цього не заслуговує
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Вміння прощати батьки закладали в нас із самого дитинства. Ось тільки запропонований механізм був штучним. Тому що ми говорили своєму кривднику «вибач», але насправді приховували в собі образу.

Так і в дорослому житті, людина, що попросила прощення, все одно буде для вас у «чорному списку», адже неприємності, що вона принесла не так просто забути.


Що ж виходить? Ми не можемо щиро пробачити і тому в душі накопичується тягар образ, який тягне людину вниз. Якщо навчитися відпускати ситуацію – це дозволить вашому життю стати набагато кращим. Ось лише кілька доказів цього.

Рухатись далі

Коли ми плекаємо в собі образу, вона повертає нас в неприємне минуле і не дає рухатися далі. Як тільки всі чвари вляжуться і забудуться, у людини голова буде зайнята іншими думками, які можуть призвести до приємних перспектив.

Прощати для себе

Неправильно вважати, що прощення робиться для іншого, щоб стало легше йому. Навпаки, тому, хто простив, самому стає вільніше дихати, простіше, без підозр сприймати оточення, і, знову-таки, дозволяє сміливо дивитися в майбутнє.

Прощати всіх

У прощенны не слід бути вибірковим. Навіть тих людей, що не спромоглися визнати свою провину, теж треба відпускати. Таким чином, ви показуєте свою силу і даєте людині можливість на виправлення.

Відпускати негатив

Як тільки людина щиро вибачить іншого, забуде про той негатив, що принесла ситуація, йому стане легше. При цьому не важливо, сказав кривдник слова прощення чи ні. Тому, хто простить, стане набагато простіше жити.

Тільки з таким ставленням до прощення можна будувати подальше життя, яке наповниться радістю та передчуттям позитивних емоцій.

Джерело

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: