Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

4 ідеї для незвичайної подорожі Україною

4 ідеї для незвичайної подорожі Україною
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Нарешті в Україну прийшла весняна погода, тому тепер можна вирушати у мандрівку. Але куди поїхати і що цікавого побачити цієї весни? Разом із порталом добової оренди житла Doba.ua ми вирішили підібрати 4 ідеї для насиченої та цікавої поїздки.

Олешківські піски

Мало хто знає, але в Україні розкинулася найбільша пустеля Європи — Олешківські піски. Це піщаний масив неподалік Херсона. На цій території було організовано природоохоронну зону, але у зв’язку з конфліктом на Сході України у пустелі тепер відновлено роботу військового полігону.


Туристи, які все-такинаважуютьсясюди вирушити, зустрічаються з певнимитруднощами, наприклад, не можуть проїхати піщаною дорогою і подовгу відкопують колеса машини. Інші скаржаться на напружену атмосферу: стрілянина, танки та багато військових.
Незважаючи на це, Олешківські піски продовжують приваблювати туристів з усіх куточків України.Бо хто не хоче побачити найбільшу пустелю Європи, особливо, якщо до неї рукою подати?!

Бакота

Місцевість під назвою Бакота, що розташована неподалік міста Кам’янець-Подільський — ідеальний напрямок, якщо вам подобається відпочинок на природі, а також оповита таємницями історія. У період Високого Середньовіччя Бакота була густонаселеним містом, столицею Пониззя, з розвинутими економічними зв’язками та родючими землями. З часом вона занепала, а колись велике місто перетворилось на село. Однак його історія припинилася лише у 1981 році, коли для будівництва Новодністровської ГЕС жителів відселили до сусідніх міст, а населений пункт затопили.
Нині Бакотою називають береги вздовж Дністра. Ця місцевість приваблює прихильників чарівних краєвидів та унікальному клімату, який виник завдяки скелястому ландшафту. Окрім того, Бакота вважається місцем скупчення сильної енергетики, що також приваблює мандрівників.

Прип’ять

Черезтрагедію, що сталася у 1986 році на ЧАЕС, Прип’ять вважають містом-привидом, і здавалося б, там зовсім не має бути людей. Однак це популярний серед туристів напрямок, куди за рік приїжджає більше екскурсій, ніж до доброї половини відомих українських міст.Ось так катастрофа світового масштабу створила популярну туристичну атракцію.
Щороку сюди приїжджають прихильники моторошних історій, комп’ютерних ігорта люди, що цікавляться причинами та наслідками катастрофи на Чорнобильській АЕС. Здавалося б, це самогубство, але експерти запевняють: відвідини безпечні, якщо ходити з гідом і постійно слідкувати за показниками дозиметра. У більшості локацій радіаційний фон навіть нижчий, ніж у Києві, що остаточно заспокоює туристів.

Клевань

Клевань – невелике місто поблизу Рівного. Саме у Клевані знаходиться Тунель кохання— одне з природних чудес України. Крони дерев та кущів сплелися у справжній коридор над залізничною колією.
Багато хто думає, що у популярних фото цього тунелю більше фотошопу, ніж правди, але насправді це не так. Саме тому слава про нього розійшлася світом і відомі бренди їдуть через пів земної кулі, аби відзняти рекламу саме там. Українці теж обожнюють це місце. Щорічно незчисленна кількість закоханих прямують до нього за незабутніми враженнями. Вирушайте й ви!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: