Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

20 законів, якими керується наше життя

20 законів, якими керується наше життя
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Незалежно від того, визнаємо ми взаємопов’язаність і закономірність всього, що відбувається, всіх речей і явищ в нашому житті чи ні, подобається нам це чи ні, хочемо ми цього чи воліємо не зважати, але все в цьому світі розвивається і існує, згідно вивіреним, НЕ людьми писаним, законам.

Життя – це не хаотичний набір випадковостей – це структурований, закономірний, причинно-наслідковий простір, перебуваючи в якому, ми живемо за певними законами. Визнаємо ми цей факт чи ні, не має значення. Ні за які наші дії, слова і навіть думки ніхто з нас не зніме відповідальність. Якими насінням засіваємо поле свого життя, такий урожай і збираємо, коли приходить час.

Але пам’ятайте: не можна зібрати урожай, не засіявши поле.

Якими ж законами керується наше життя?

1. Закон порожнечі

Порожнеча – початок всього. Все починається з порожнечі і порожнеча завжди прагне бути заповненою. Для того, щоб в наше життя щось прийшло, для цього в ньому має бути місце. Щоб щось змінити, для початку потрібно “очистити” місце, позбувшись від помилкових і нав’язаних переконань, страхів і старих звичок, піти від тих, хто руйнує вас і маніпулює вами. Можете почати з прибираня від мотлоху шафу.

Якщо Ви незадоволені тим місцем, в якому знаходитеся, змініть його. Ви ж – не дерево! © Джим Рон

2. Закон шлагбаума

Можливості не видають в кредит. Вони з’являються у вашому житті, коли ви прийняли внутрішнє рішення. Сила наміру творить дива. Саме намір відкриє вам нові шляхи і можливості реалізації задуманого або рішення вашої проблеми.

Тобі ніколи не дається бажання без того, щоб не давалися сили його здійснити. Можливо, однак, для цього тобі доведеться потрудитися. © Річард Бах

3. Закон нейтрального положення

Не можна змінити напрямок руху на заданій швидкості. Щоб щось змінити або змінитися, потрібна пауза. Щоб змінити напрямок свого життя, необхідно спочатку зупинитися.

Бог недарма наказав кожному бути на тому місці, на якому він тепер стоїть. Потрібно тільки добре роздивитися навколо себе. © Микола Гоголь

4. Закон плати

Не існує ніякого безкоштовного сиру, навпаки, плата за нього найвища – життя. Всьому є своя ціна, як дія, так і бездіяльність – мають свою ціну. Бездіяльність часом обходиться дорожче, а уникнення помилок і невдач не гарантує нам безпеку і щасливу тиху гавань. Якщо ви схильні все відкладати на невизначене майбутнє, значить, ви не готові щось змінювати. Якщо Ви затягуєте з прийняттям рішення, значить, Ви вже прийняли рішення залишити все як є.

5. Закон мислення

Думка – початок вчинків. Думка визначає наше ставлення до життя і його сприйняття. Думка матеріальна. Все, що ми думаємо, про що мріємо і чого боїмося, незмінно виявляється в нашій реальності.

Людина – це те, про що вона думає протягом дня. © Емерсон

6. Закон причини і наслідків

Все, що відбувається в нашому житті, є наслідком наших думок і вчинків. І якщо щось йде не так, то причину потрібно шукати не в зовнішньому світі, а всередині себе.

Недалекі люди вірять у везіння, сильні – в причину і наслідок. © Емерсон

7. Закон тяжіння

Подібне притягує подібне. Життя завжди відповідає нам взаємністю і виправдовує наші очікування. Ми отримуємо те, що очікуємо. Думка, якій ми приділяємо свій час, діє як магніт, притягуючи в наше життя відповідні події. Будьте обережні з нав’язливими думками.

На що ти розраховуєш, те й здобудеш. © Аристотель

8. Закон подібності

Подібне притягує подібне. У нашому житті немає випадковостей і збігів. Ми залучаємо у своє життя те, що відповідає нам: нашим намірам, очікуванням і думкам.

Будьте уважні до своїх думок – вони початок вчинків. © Лао-Цзи

9. Закон дзеркала

Світ навколо нас відображає нас самих. Досить озирнутися і придивитися до того, що відбувається навколо нас, щоб зрозуміти, чому слід вчитися і над чим працювати. Світ завжди подає знаки, і сам по собі не несе ні добра, ні зла. Він байдужий до людини. Все, що відбувається навколо нас – лише віддзеркалення наших власних думок, почуттів і вчинків.

Якщо ти здатен бачити прекрасне, то тільки тому, що носиш прекрасне усередині себе. Бо світ подібний до дзеркала, в якому кожен бачить власне відображення. © Пауло Коельо

10. Закон прийняття

У нашому житті немає визначеності ні в чому. Життя не статичне, як би нам не здавалося інакше. Нам не дано знати, що в нашому житті правильно, а що ні, який шлях правильний, а який – ні. І те, наскільки ми здатні довіряти тому, що відбувається в нашому житті, визначає нашу впевненість в завтрашньому дні. Що очікуємо, те і отримуємо. Якщо ми живемо з переконанням, що все є досвідом, і відповідно, все на краще, то в результаті так і відбувається. Уміння приймати – дуже важливий навик. Саме він допомагає відпускати ситуацію для того, щоб вона розгорнулася найкращим чином, коли ви більше не можете її змінити або вплинути на ті чи інші події.

Успіх приходить не від втечі від проблем, а завдяки їх вирішенню. Справи завжди обертаються найкращим чином у тих, хто кожного разу отримує користь з будь-якої ситуації, що склалася. © Джон Вуд Кемпбелл

11. Закон прохання

Якщо ми нічого не просимо у життя, то нічого і не отримуємо. Просіть, і дано Вам буде. Наше прохання притягує відповідну реальність. Але спочатку доведеться розібратися, що ви дійсно хочете і які ваші справжні бажання, і що вам дійсно потрібно.

У центрі вашої сутності є відповідь: ви знаєте, хто ви і чого хочете. © Лао-Цзи

12. Закон обмеженості

Неможливо все вгадати, передбачити і попередити. Ми бачимо, чуємо і сприймаємо лише те, що здатні побачити, почути, сприйняти. Наше сприйняття залежить від наших внутрішніх обмежень. При всьому своєму бажанні і навіть дивних організаторських здібностях ми не можемо контролювати все, що відбувається в нашому житті, і вже тим більше в житті інших людей. Але завжди потрібно бути уважним до того, що відбувається в нашому житті і з якою частотою своїх повторів. Якщо одна і та ж ситуація повторюється в одному ключі, або постійно повторюється, але в різному виконанні зовнішніх атрибутів, то потрібно зрозуміти, чому вона може нас навчити, засвоїти урок і жити далі, а не занурюватися у неї з головою.

13. Закон змін

Неможливо змінити своє життя, не беручи в цьому самостійної участі, нічого не роблячи для цього і не змінюючи себе. Якщо ми хочемо змін, то повинні взяти на себе відповідальність за все, що відбувається в нашому житті і стати тією зміною, до якої прагнемо, стати рульовим своєї долі і вибрати потрібний напрямок.

Коли людина не знає, до якої пристані прямує, для неї жоден вітер не буде попутним. © Сенека

14. Закон розвитку

Як правило, основними завданнями в нашому житті є ті, вирішення яких ми уникаємо. Але їх все одно доведеться вирішувати. І чим довше ми відкладаємо, тим складніші будуть обставини, в яких нам доведеться приймати рішення.

Ваші слабкості є Ваші нереалізовані потенційні можливості. © Теун Марез

15. Закон таксі

Звучить незвично, але добре передає суть. Якщо маршрут свого життя обираємо не ми, то ми можемо опинитися, де завгодно або не опинитися ніде, залежить від настрою “таксиста”. Чим довше і далі ми рухаємося по чужому шляху, тим складніше нам повернутися на свій.

Життя подібне бігу собачої упряжки. Якщо ти не ватажок, краєвид ніколи не змінюється. © Льюїс Гріззард

16. Закон вибору

Життя, яке ми проживаємо, – це результат нашого усвідомленого або неусвідомленого вибору. Ми постійно робимо вибір. У нас завжди є вибір. І навіть, коли ми нічого не вибираємо, то теж робимо вибір. Саме тому не буває безвихідних або нерозв’язних ситуацій. Якщо вам здається, що ваша ситуація саме така, то це лише означає, що вихід з цієї ситуації або її рішення вам просто не подобається або вас не влаштовує, хоча насправді, може виявитися згодом найкращим для вас.

Я завжди можу вибрати, але я повинен знати, що навіть в тому випадку, якщо я нічого не вибираю, я тим самим все-таки вибираю. © Жан Поль Сартр

17. Закон рівноваги

Якщо є сила дії – значить, є сила протидії. Бажання змінитися завжди зустрічає опір – інерція сформованої установки буде тягнути назад, старе – прагне бути незмінним.

Чим сильніше бажання рухатися вперед, тим сильніший опір. Але сила тертя створює новий відточений досвід, на який пізніше ми зможемо обпертися. Якщо ми знаходимо спосіб рухатися далі, відірватися від минулого, щось змінити – тоді вже нове життя буде підкорюватися закону рівноваги і балансу. Ніякі зміни, ні хороші, ні погані не даються легко і вимагають часу, сил і терпіння перелаштуватися під нові умови. Але все прагне до балансу.

Справжні зміни ніколи не є легкими – людина змінюється тільки в тих обставинах, коли їй доводиться змінюватися. © Теун Марез

18. Закон гармонії

Завжди чогось не вистачає для повного щастя. Задовольнятися тим, що є, нелегко, але ще важче – насолоджуватися надлишком. Можна володіти багатством, здобути ввесь світ і втратити свою душу. Ми часто шукаємо гармонії зовні, але ніде не знайти спокою тому, хто не знайшов його в собі. Все, що потрібно нам для щастя, знаходиться всередині нас. Знайти себе, прийняти і полюбити себе – означає знайти гармонію.

Головне життєве завдання людини – дати життя самій собі, стати тим, ким вона є потенційно. Найважливіший плід її зусиль – її власна особистість. © Еріх Фромм

19. Закон ланцюгової реакції

Якщо ми не управляємо нашими думками, то вони керують нами. І легке занепокоєння може швидко перерости в нав’язливу фобію. Важливо навчитися перемикати і направляти потік наших думок. Звичка смакувати переживання запускає ланцюгову реакцію, яка привертає в наше життя нові негативні події. Виробивши в собі звичку діяти, а не страждати, ми концентруємося на вирішенні, а не переживанні, припиняючи тим самим ланцюгову реакцію.

Занадто багато людей думає про захист замість того, щоб думати про можливості. Здається, вони більше бояться життя, ніж смерті. © Бенджамін Франклін

20. Закон енергообміну

Чим вище рівень нашого розвитку, тим більше можливостей нам відкривається, тим більше ми можемо дати світові і взяти від нього. Але в усьому має бути справедливий взаємообмін. Якщо віддавати більше, ніж брати, то це порушить вашу рівновагу і призведе до емоційного виснаження. Прагніть до балансу і рівноваги.

Приєднуйтеся до нас у Telegram!

Джерело: slovomiru.com
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: