Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

15 фільмів, які западають в душу, пам’ять і змушують лежати в роздумах без сну

15 фільмів, які западають в душу, пам’ять і змушують лежати в роздумах без сну
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Ви ніколи їх не забудете.

Всі ми любимо дивитися фільми з несподіваним сюжетом, цікавими яскравими героями і приємним оку відеорядом. Але якщо запитати вас, яка стрічка залишилася у вашій пам’яті назавжди, що ви відповісте? Представляємо вам підбірку з 15 фільмів, які западають в душу, пам’ять і змушують лежати в роздумах без сну ночами.

1. Ліки від щастя

Дуже атмосферний, стильний і психоделічний трилер про молодого співробітника, який отримує завдання забрати свого боса з європейського оздоровчого центру. Опинившись на місці, він стає свідком зловісних подій і розуміє, що у директора закладу – свої плани на пацієнтів.

2. Шоу Трумана

Телевізійна корпорація усиновляє героя Керрі ще дитиною. Навколо нього будується ціле місто декорацій, для нього – тільки найкращі актори і костюми, він – зірка реаліті-шоу! От тільки біда в тому, що він про це не знає. Ця захоплююча, унікальна і неймовірно зворушлива стрічка навряд чи залишить когось байдужим.

3. Прислуга

Дія фільму розгортаються в Америці 60-х років, штаті Коннектикут, за часів нерівноправності «білих» і «кольорових». Незважаючи на те, що рабство було скасовано давно, представникам «кольорової» раси не соромилися вказувати на «їхнє місце». Цінність фільму полягає в тому, що через призму стосунків між людьми з різним кольором шкіри нам пропонують ще раз поміркувати над питанням, що таке добре і що таке погано.

4. Довіра

14-річна Енні знайомиться з хлопчиком онлайн. Після тривалої переписки вони вирішують зустрітися. Втікши потайки від батьків, вона нарешті зустрічає свого співрозмовника, але він виявляється не таким, яким здавався в листуванні. Цей фільм не тільки про сексуальні злочини, він про наслідки, про поламані долі і про те, як одна жахлива подія може докорінно змінити життя.

5. Готель «Гранд Будапешт»

«Готель« Гранд Будапешт »- це інтелігентна казка для дорослих, яка зіткана з бездоганно підібраних найдрібніших деталей. Під час перегляду цієї іронічної, розумної і по-хорошому легкої стрічки з захоплюючим сюжетом, приємним оку візуальним рядом і чудовим акторським складом ви будете плакати, сміятися, просити «добавки» і рекомендувати її всім своїм знайомим.

6. Хороший син

З новин сімейна пара дізнається, що їхній син застрелив своїх однокласників і наклав на себе руки. Відійшовши від шоку, вони намагаються зрозуміти, як таке сталося. Додатково до цього, батькам доводиться терпіти ненависть громадськості, стримувати атаки преси та продовжувати жити з почуттям, що вони виховали вбивцю.

7. Хатина в лісі

Багато хто погодиться, що сучасні фільми жахів банальні і передбачувані. Але цей – не тільки страхітливий, заплутаний трилер, приправлений чорним гумором, але і картина, після якої ви преосмислите всі фільми цього жанру. Після нього, дивлячись на групи підлітків, які збираються на природу на вихідні, ви будете згадувати саме цей фільм.

8. Похований живцем

Під час засідки контрактник Пол непритомніє і через якийсь час прокидається і виявляє себе похованим в труні. Райан Рейнольдс є єдиною людиною, яку глядач бачить на екрані протягом 95 хвилин. Незважаючи на це, фільм обов’язково підніме ваш пульс, а після – настрій від перегляду відмінного кіно.

9. Вибір Софі

Фільм «Вибір Софі» – одна з найжорстокіших драм в історії кінематографа. Цей фільм не тільки про жінку на ім’я Софі, яка втратила всіх близьких і дорогих їй людей під час фашистської епохи. Фільм про те, що часом ми змушені робити вибір, яким би важким він не був.

10. Незворотність

Ця картина цікава не тільки сюжетом, але і зворотньою розповіддю. З самого початку фільму ми дізнаємося, що для героїні ця ніч закінчиться згвалтуванням і комою. Але глядачеві тільки належить побачити, що ж стало причиною цих жахів. Всі, хто подивиться фільм «Незворотність», ніколи не забуде сцену в переході метро: один з пасажирів починає спускатися по сходах, бачить, як гвалтують жінку і просто йде геть.

11. Життя прекрасне

Більшість фільмів про Голокост однаково важко дивитися і забути, чого тільки варті «Список Шиндлера» або «Сіра зона». Але серед цього ряду картин саме «Життя прекрасне» є незмінним лідером. Практично неможливо знайти гумор у жахах Другої Світової війни, але Роберто Беніньї все ж зміг. Будьте готові сміятися і плакати, як дитина.

12. Тверда цукерка

Фільм цінний не скільки завдяки прекрасній грі Еллен Пейдж і Патріка Уїлсона, скільки завдяки своїй атмосфері. З перших кадрів розв’язка історії листування і зустрічі дорослого чоловіка і юної Лоліти здається очевидною. Однак, запевняємо вас, що кінець буде настільки несподіваним, що ви ще довго будете сидіти перед екраном з відкритим ротом і відчуттям якоїсь приємної тяжкості.

13. Зелена миля

Фільм досить важкий для сприйняття, але в той же час від нього не можна відірватися. «Зелена миля» піднімає безліч філософських питань про життя і про шлях, який варто вибрати. І мабуть про зло, яке не завжди карається, і добро, яке часом безсиле що-небудь змінити.

14. Амелі

Одного разу в крихітній кімнатці старого будинку звичайна дівчина Амелі Пулен вирішила робити людей щасливими. Приголомшливий фільм про кохання, про життя, про прагнення людини безкорисливо робити добро людям і дарувати їм світлу частинку своєї душі. Після перегляду стаєш кращим, чистішим, добрішим і хочеться бути таким, як головна героїня.

15. Траса 60

На перший погляд у Ніла Олівера є все: багаті батьки, гарненька дівчина, блискуча кар’єра юриста. А замість того, щоб насолоджуватися життям, герой мріє малювати, подорожувати і зустріти дівчину зі своїх снів, яка сниться йому щоночі. Фільм заворожує своєю казковістю і непередбачуваністю, змушує співпереживати героям і сміятися до сліз.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: