Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Якщо хтось обманює вас чи погано до вас ставиться — справа в цій людині, а не у вас

Якщо хтось обманює вас чи погано до вас ставиться — справа в цій людині, а не у вас
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Подякуйте минулому за краще майбутнє, адже сльози роблять нас хоробрішими, розбите серце — мудрішими, а біль — сильнішими”.

Всі люди час до часу зраджують нас — така людська натура. Та й ми самі такі. Найважливіше, як ми до цього ставимося.

Колись, коли я зіткнулася зі зрадою найріднішої людини, я подумала, справді подумала, що саме я підштовхнула її до цього вчинку. Саме в той час я не вважала себе достойною любові, не досить красивою, мудрою, талановитою… Якщо коротко, одні “недо”.

І мені знадобилося багато часу, щоб зрозуміти, що проблеми не в мене, а у кривдника. І вже пізніше я зрозуміла, що коли мій вже колишній чоловік змінював жінку за жінкою, то так він тішив своє незадоволене его.

Він не міг сам впоратися зі своїм внутрішнім світом та емоціями, тож прагнув зреалізуватися за рахунок інших жінок. Я десь його навіть шкодувала, що він вів такий пристосувальний спосіб життя та шукав щастя у зовнішніх джерелах. Натомість вважаю, що кожна доросла людина має взяти на себе відповідальність за свої почуття та не перекладати їх на інших.

Свого часу його зради вбивали мене, розбивали на маленькі шматочки, та сьогодні я добре знаю собі ціну. Я достеменно знаю, що кожна людина народжується гідною любові, щастя і поваги, і ніхто цього в неї не може забрати. Я — цілісна особистість, і я нікому й нічого не зобов’язана доводити.

Я зрозуміла, що моєї вини немає в тому, якщо хтось ставиться до мене погано, — це провина лиш цієї людини. Я зрозуміла, що варто насамперед любити й поважати себе, розривати стосунки з токсичними особами та йти вперед своєю дорогою.

Стосунки мають стати центром духовного зростання індивідуальності, а якщо вони руйнівні — варто подумати, чи

треба їх продовжувати. Любов — це чиста позитивна енергія, жодна людина не має права посягати на ваш спокій і мир, обмежувати вас, підрізати крила. Контроль має на меті одне: через страх змусити вас залежати від своєї другої половинки, не уявляти свого життя без нього. То де ж тут любов, спитаю я вас, де воля і мир, світлі почуття?

Не розумію і не погоджуюся зі словами “однієї любові замало”. Вважаю, що справжньої, чистої любові, втіленої в турботі та опіці, вчинках і взаємодопомозі, має стати предосить для щасливого життя пари.

Поділюся з вами висновками, які я зробила зі своїх минулих стосунків:

1. Любов ніколи не буває поганою, вона — чиста і світла

Розбите серце, зради та образи жодним чином не стосуються любові. Вони — вчинки людей, які ще вчаться любити, вони прагнуть наситити нас страхом, залякати. Якщо вас багато ображали в житті, прийміть всі погані вчинки інших людей та полюбіть себе, зранену та ображену. І любов до себе почне чинити неймовірну переміну вашого серця.

2. Якщо останні стосунки були невдалими — всі наступні не обов’язково мають бути такими самими

Не відрікайтеся від кохання — відречіться від людей, які своїми вчинками хотіли знівелювати світлий образ кохання.

3. Ваше почуття власної гідності залежить лиш від вас

Не від вашої ваги, фінансів чи наявності/відсутності другої половинки.

4. Погана поведінка вашого партнера не кидає тінь на вас

Вона насамперед свідчить про нерозв’язані проблеми вашого партнера, які йому треба вирішити, і тоді вже розпочинати нові стосунки.

5. Зради партнера не мають до вас жодного прямого стосунку

Ваша цінність не зменшується від негативних вчинків партнера.

Джерело

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: