Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

В Україні вже можна купити бумагу і пакети з опалого листя

В Україні вже можна купити бумагу і пакети з опалого листя
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Для виготовлення паперу Re-leaf не використовують деревину – тільки зібране опале листя. Житомирська компанія Re-leaf, яка виробляє папір з опалого листя, почала свою продукцію в промислових масштабах. Як повідомили в компанії, продажі стартували 25 травня 2021 року.

Нова партія складається з двох тонн паперу. У Re-Leaf відзначають, що вартість продукції буде дорівнює вартості звичайної крафт-паперу, що дозволить продавати її масово. Цей папір можна використовувати для упаковки, виробництва пакетів та інших потреб. Виробники кажуть, що не використовують шкідливих хімічних добавок, тому папір – максимально екологічний.

Технологію виробництва паперу з опалого листя Re-Leaf розробив виходець із Закарпаття Валентин Фречка, ще будучи школярем, за що отримав золоту медаль на олімпіаді в Нью-Йорку. У 2019 технологія успішно пройшла випробування на спеціалізованому обладнанні. Першу промислову партію паперу випустили восени 2020 року. У найближчому майбутньому Re-leaf планують вийти на виробництво п’яти тонн паперу щомісяця.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: