Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Справжня жінка незручна. Вона знає, чого хоче і просити не боїться…

Справжня жінка незручна. Вона знає, чого хоче і просити не боїться…
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Справжня жінка незручна. Вона знає, чого хоче і просити не боїться. Вона має почуття власної гідності і собою не торгує. Вона емоційна. Іноді надто. Вона себе чує, і їй важко щось нав’язати проти її волі. Вона бачить сенс життя і не готова від нього відмовлятися. Вона жива. Вона не робот і не лялька. Вона непередбачувана, імпульсивна, мінлива, емоційна. І як наслідок – незручна. Її не можна передбачити, підім’яти під себе, нею не вдасться і просто скористатися.

Набагато зручніша в побуті та, яка все тягне на собі, навіть якщо її про це не просять. Або та, яку легко затягнути в ліжко, не взявши за неї відповідальність, тільки пообіцявши щось або навіть нічого не обіцяючи. Або та, яка нічого не хоче і нічого не просить. Або та, яка придушила у собі всі почуття і ніколи не кричить. Або та, яка може роками виконувати обов’язки дружини, не будучи дружиною і не просячи про це зі страху втратити. Та, яка нарівні із чоловіком заробляє гроші.

Та, яка весь час у джинсах — і може робити все, що потрібно і не потрібно. Або та, яка терпить будь-які знущання чоловіка. Або та, яка зовсім себе забула і закинула. Або та, яка не вміє відмовляти, якій можна навіяти чужі бажання та думки. Вона і справді зручніша. Але чи можна її справді любити? І чи може вона сама себе полюбити по-справжньому?

Є підозра, що жінка вибирає одну дорогу з двох можливих – бути зручною, або бути щасливою. Ці дороги ведуть у різні боки, на кожній із них ми вчимося різним речам. Щоб бути щасливою, потрібно вчитися слухати своє серце – і слідувати йому. Щоб бути зручною – потрібно слухати думку всіх навколо і всіляко під неї підлаштовуватися, навіть якщо цього не хочеться.

Щоб бути щасливою, потрібно вчитися бажати та приймати бажане, дарувати та приймати кохання. Щоб бути зручною, потрібно навчитися віддавати все, нічого і ніколи не просячи. Щоб бути щасливою – треба розкривати той потенціал, який уже є всередині тебе. Щоб бути зручною, достатньо робити те, що прийнято та правильно. Навіть якщо це протилежно до твоєї власної природи.

Щоб бути щасливою, треба вміти відмовлятись. Чемно, акуратно, але говорити «ні» всьому тому, що щасливіше тебе не зробить. Відмовляти людям, заняттям, продуктам харчування. Зручна жінка погоджується на те, що дають. Що дали та скільки дали. Зручна жінка взагалі не вміє відмовляти. Щоб бути щасливою, треба інколи – і навіть часто – йти проти течії. Ставати білою вороною, здаватися комусь застарілою чи дивною. Щоб бути зручною, можна завжди робити те, що всі навколо роблять. І навіть голову при цьому не треба включати.

Але головне, що дорога щасливої ​​жінки зрештою призводить до того, що поруч із нею щасливими стають і всі інші. Поруч із зручною жінкою щастя немає. Є, можливо, задоволення від використання одне одного, рівне і передбачуване відчуття комфорту. А щастя нема.

Ольга Валяєва

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: