Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Морозиво «Фруктовий лід» в домашніх умовах: простий та смачний рецепт, діти його обожнюють

Морозиво «Фруктовий лід» в домашніх умовах: простий та смачний рецепт, діти його обожнюють
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Цей рецепт мені дала сусідка (технолог із молочного комбінату) і сказала: – роби діткам домашнє фруктове морозиво, поки літо і все доступно – дешево і сердито!

Чому “сердито” я з’ясовувати не стала, але рецепт морозива взяла. Що цікаво, з нього я зрозуміла, що крохмаль і лимонна кислота перешкоджають утворенню великих кристалів льоду в морозиві.

Загалом прості інгредієнти і метушні небагато, зате дітям насолода величезна. Спробуйте самі, тут важко щось зіпсувати, справляться навіть діти.

Інгредієнти:

  • 200 г полуниці
  • 200 г води
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. картопляного крохмалю (або 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю)

Приготування:

Подрібнити полуницю блендером.

У сотейник насипати цукор та вилити майже всю воду, залишити 30-50 г для крохмалю. Поставити сотейник на плиту та довести до кипіння. У воді, що залишилася, розвести крохмаль. Коли сироп закипів додати лимонну кислоту. Влити крохмаль тонким струмком.

Варити допоки не загусне, весь час перемішуючи.
Коли суміш загуснула, проварити ще 2-3 хвилини та вимкнути нагрівання.

Суміш потрібно остудити до кімнатної температури, в даному випадку лід хороший помічник.

Додати лимонний сік у фруктове пюре та перемішати.

Поставити на 40 хвилин у морозилку.
Після морозилки масу знову подрібнити блендером чи міксером, щоб розбити кристали льоду.

Розлити морозиво по склянках (одноразових).

Відправити їх у морозилку.

Через 30-40 хвилин поставити в них палички та залишити до повного застигання.

Щоб звільнити морозиво, потримайте склянку 1 секунду під теплою водою.

Джерело

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: