Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Українці повністю змінили портрет біженця у світі, – сказав мені 70 річний британець, якого я пригостила власноруч зліпленими варениками…

Українці повністю змінили портрет біженця у світі, – сказав мені 70 річний британець, якого я пригостила власноруч зліпленими варениками…
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Я – Марина і я біженка.

– Українці повністю змінили портрет біженця у світі, – сказав мені 70 річний британець, якого я пригостила власноруч зліпленими варениками з картоплею на одному з заходів, організованих на честь Івана Купала.


Смакуючи вареники і розглядаючи мою вишиванку, він продовжував:

– Ви розумієте, що ви зробили? В Брайтон приїхало більше 500 українців і ви повністю змінили портрет біженця. Зазвичай біженці – це додаткове навантаження на всю систему. Це безробітні, це люди, які не знають мову, яких потрібно годувати і одягати. Але українці виявились не такими: ви всього за пару місяців стали помітною силою в місті. Ви швидко вчитесь, ви працьовиті. Ви не чекаєте, а шукаєте роботу. От ви, наприклад, кажете, що з першого дня війни працюєте онлайн, при цьому маєте сина, і сьогодні не полінувались, а приготували українську страву і принесли її на свято, і ходите і всіх пригощаєте, і ще й в гарній традиційній сукні.

Ми вже відчули зміни, а що ж буде, коли ви вивчите мову? Замість того, щоб створювати проблеми ви даєте нам приклад, як можна діяти, і це шалено мотивує! В вашій країні війна, ваші домівки зруйновані, а ви посміхаєтесь, думаєте про бізнес і щоб пошвидше стати на ноги і підтримувати Україну. Ми всі в захваті від вас! Ви приклад і натхнення для усіх британців, повірте мені, я прожив довге життя.

От побачите, зовсім скоро українці будуть рулити в Брайтоні.

Так, ми такі! 🇺🇦 Бо ми найсильніша і найкрутіша нація світу. Україна понад усе, не підведемо💪🏽
Порулимо трохи в Брайтоні,
а далі повернемось до неньки 🥰

Марина Ткаченко
(Ілюстрація: з breafest net ua;
UPD. Світлина з оригінальними варениками від п. Марини – див. нижче, в коментарі від неї))

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: