Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

15 Хитрих прийомів із психології, які корисно знати

15 Хитрих прийомів із психології, які корисно знати
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Ці психологічні прийоми спростять життя і допоможуть впоратися зі стресовими ситуаціями.

Коли сміється група людей, кожен інстинктивно дивиться на того, хто йому найсимпатичніший (або на того, кого він хотів би вважати близькою людиною).

Коли доводиться робити щось особливо відповідальне або що вимагає зосередженості, одним словом, те, що зазвичай змушує нас нервувати, варто спробувати жувати жуйку або навіть їсти щось. Це асоціюється на підсвідомому рівні з відчуттям безпеки, оскільки ми зазвичай їмо, коли нам ніщо не загрожує.

Якщо на нас хтось злиться, а нам при цьому вдається зберігати спокій, то гнів, мабуть, лише загостриться. Однак пізніше цій людині стане соромно за свою поведінку.

Якщо на задане питання людина відповідає лише частково, або надто ухильно, не варто перепитувати. Краще просто мовчки подивитися їй у вічі. Вона, швидше за все, зрозуміє, що ця відповідь не задовольнила співрозмовника, і продовжить говорити.

Вирази обличчя, виявляється, можуть бути не лише наслідком почуттів, а й викликати ці самі почуття. Зворотній зв’язок працює практично безвідмовно, тому бажаючим відчути себе щасливими слід посміхатися якомога частіше і ширше.

Краще не вживати у промові чи листах таких фраз як «я думаю» чи «мені здається». Вони самі собою зрозумілі, проте надають словам відтінку невпевненості.

Перед важливим інтерв’ю корисно уявити, що нас пов’язує з інтерв’юером давня близька дружба. Від нас майже завжди залежить, як сприймати ситуацію, і наш спокій і невимушеність можуть передаватися співрозмовнику.

Якщо нам вдається змусити себе щиро радіти при зустрічі з будь-ким, при наступній зустрічі ця людина і сама буде рада нас бачити. (До речі, собаки постійно роблять з нами цей трюк).

Люди схильні погоджуватися на менше прохання після того, як відмовили нам у більшому.

Чимало корисної інформації можна отримати, звертаючи увагу на положення ніг співрозмовника. Якщо, скажімо, носочки його взуття дивляться у протилежний від нас бік, це, як правило, означає, що людина хоче якнайшвидше закінчити розмову.

Багатьом із нас доводилося бути присутніми на зборах, у ситуації, коли були підстави очікувати гострої та неприємної критики від будь-кого. За подібних обставин найкраще сісти поряд із цією людиною. Практика показує — вона втратить весь свій запал і намір атакувати, або принаймні буде набагато м’якшою.

Більшість людей не відрізнять пишноти від простої впевненості у собі. Якщо навчитися всім своїм виглядом демонструвати впевненість, люди потягнуться до нас.

Хороша порада для тих, хто працює у сфері обслуговування: варто повісити у себе за спиною дзеркало. Люди поводитимуться набагато коректніше, адже нікому не подобається бачити себе роздратованим та злим.

Дуже корисна звичка помічати колір очей людини при знайомстві. Вона несвідомо відчує до нас симпатію внаслідок трохи подовженого зорового контакту.

Вирушаючи на перше побачення, дуже розумно відвести партнера в якесь цікаве місце. Згодом позитивні емоції від цієї зустрічі асоціюватимуться з нами.

Це були 15 хитрих прийомів з психології, які корисно знати!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: