Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

10 цікавих фактів з психології, які варто знати

10 цікавих фактів з психології, які варто знати
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Psychology. Education Concept.

#1

Більшість людей в незнайомому місці повертають направо. Знання цього психологічного факту буде корисним, якщо ви не бажаєте іти вулицею в натовпі, чи простояти довго в черзі – сміливо йдіть наліво або займайте чергу, яка лівіше.

#2

У психології є фундаментальний принцип: чим більше очікувань з приводу якоїсь події, тим вища ймовірність нищівного розчарування, чи просто розчарування. Більше на щось чекаєш – менше отримуєш, менше на щось чекаєш – більше отримуєш. Принцип залізобетонний і ніяких винятків. Тому старайтеся жити більш спонтанно, чи заплановано до дрібниць і спокійно.

#3

Для чоловіків. Скажіть своїй дівчині, що ви купили їй подарунок, але це сюрприз і запропонуйте їй відгадати що це. Вона вам, в першу чергу, перерахує те, що хоче. Знаючи цей факт, можна дізнатися, що подарувати дівчині на її день народження, чи на день закоханих.

#4

Прямі батьківські розмови про шкоду куріння менш ефективні, ніж усі думають. Як правило, підлітки, що починають курити (початківці), мають друзів, які більше спілкуються з ними і мають вищий поведінковий вплив. Водночас ті можуть копіювати дорослих курців, а такі про куріння, вбільшості, відгукуються позитивно та навіть розповідають про свої відчуття при курінні і пропонують сигарети підліткам.

#5

Згідно з дослідженням Кембриджського університету, «нвеаживло в ямоку пярокду рощзінемі бкуви в слвоах. Говонле те, щбои пшреа і оснатня бкува блуи на сївох мсіяцх».

#6

У «словесного проносу» є наукова назва – копролалія. Тому, якщо ви захочете виглятати розумним і заткнути комусь рота – можна скористатися цим терміном.

#7

Науковий факт – чим холодніше у спальні, тим більше шансів побачити поганий сон. Тому, якщо вам дошкуляють кошмари, перед сном нагрійте спальне приміщення.

#8

Ми часто закохуємося в людей, схожих на наших батьків, з якими у нас залишилися невирішені проблеми дитинства. Самі того не підозрюючи, ми прагнемо вирішити ці проблеми в зрілому віці. Придивіться уважно, на кого схожа ваша друга половинка і може зрозумієте у кого ви б хотіли попросити пробачиння, а може й пробачити.

#9

Навіть позитивні події, такі як закінчення університету, шлюб або отримання нової роботи, можуть призвести до депресії. Будьте завжди готові до несподіваної сторони таких подій.

#10

Спостереження експертів говорять про те, що люди з блакитними очима можуть закохатися у своє вподобання всього лиш за декілька хвилин, а люди з карими очима можуть одночасно кохати двох людей. З зеленими очима все інакше, людям з зеленими очима що б закохатися потрібно багато часу, іноді на це йдуть роки. Люди з усіма іншими кольорами очей можуть закохатися всього лише за годину.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: