Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

13 фактів, які варто було б знати ще в школі

13 фактів, які варто було б знати ще в школі
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

13 фактів, які варто було знати ще в школі:

einstein

1. Правило 80/20 (принцип Парето)

80 відсотків усіх отриманих вами доходів приносять вам лише 20 відсотків вашої діяльності. Багато що з того, що ви робите, в реальності не так вже необхідно, як ви вважаєте.

2. Закон Паркінсона

Ви можете робити те, що вам треба набагато швидше, ніж ви думаєте. Чим більше часу ви виділяєте на завдання, тим більше витратите.

3. Групова робота

Непоганий метод виконати нудні і одноманітні завдання швидко – робити весь набір один за одним.

4. Спочатку віддавайте, а потім отримуйте

Саме в такому порядку, а не навпаки. Згодом ви отримаєте більше, ніж віддали.

5. Випереджайте події

Не гальмуйте. Це не тільки врятує вас від очікувань, але і принесе вам задоволення – ви відчуєте, що маєте владу керувати власним життям.

6. Помилки і невдачі – це добре

Вони дозволяють набути безцінного досвіду, з’ясувати безліч цікавого і стати кращим, оскільки успіх в житті часто приходить тільки в тому випадку, якщо ви не піддалися невдачам і помилкам. Він приходить тільки до наполегливих.

7. Не ставтеся до себе дуже суворо

Це тільки творить додатковий непотрібний внутрішній біль і забирає дорогоцінний час.

8. Ідіть на контакт

Ставтеся до будь-якої зустрічі так, ніби там знаходяться ваші найкращі друзі. І ви починаєте спілкування саме з таким налаштуванням, замість того, щоб весь цей час нервувати.

9. Ваше ставлення змінює реальність

Песимізм може ховатися за маскою реалізму. Однак це тому, що ви налаштовані на сприйняття негативу, який бажаєте бачити. Саме тому ви завжди “праві”. З іншого боку, може краще не бути правим в таких ситуаціях? Якщо ви спробуєте кардинально поміняти своє ставлення, ви будете приємно здивовані.

10. Подяка – простий спосіб відчути себе задоволеним

Якби мені хтось сказав, що почуття вдячності, яке відчувається лише одну-дві хвилини, являє собою хороший спосіб перетворити поганий настрій в хороший, я б серйозно тренувався бути вдячним. Це чудовий спосіб підтримувати позитивне ставлення до навколишньої дійсності і зосереджуватися на правильних цілях. А ще – робити щасливими інших. Що, в свою чергу, зробить вас ще щасливішим – емоції заразливі.

11. Не порівнюйте себе з іншими

Якщо ви порівнюєте себе з іншими, ви дозволяєте зовнішньому світу контролювати своє самопочуття. Перепади настрою вам забезпечені. Набагато продуктивніше зіставляти себе з собою ж. Щоб побачити, як ви просунулися вперед, з якою метою ви домоглися і як ви виросли над собою. Можливо, це звучить не так вже й чудово, проте врешті-решт це принесе внутрішній спокій, зміцнить силу волі і наповнить вас позитивними емоціями.

12. 80-90% того, чого ви побоюєтеся, ніколи не трапиться в реальності

Це – всього лише чудовиська, існуючі у вас в голові. І якщо це все-таки трапляється, то найчастіше все не настільки жахливо, як ви чекали. Занепокоєння в більшості випадків є всього лише марною тратою часу.

13. Не сприймайте все дуже серйозно

Те, що зараз здається великою проблемою, ви можете навіть не згадати через три роки. Якщо ставитися до себе, власних думок і емоцій дуже серйозно, то це створить тільки непотрібні страждання. Тому охолоньте і розслабтеся. Ваш настрій зміниться.

Джерело

Приєднуйтеся до нас у Telegram!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: