Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Для тих хто не з України, але почав розуміти де знаходиться ця велична країна:

Для тих хто не з України, але почав розуміти де знаходиться ця велична країна:
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

⚡Для тих хто не з України, але почав розуміти де знаходиться ця велична країна:


🇺🇦 Україна — це найбільша з країн, що повністю знаходяться в Європі.

🇺🇦 Міжнародний український гімн складається всього з шести рядків (чотири у віршах і дві в приспіві). Решта рядків гімну вважаються політично некоректними. (наприклад, “Станемо, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону” має на увазі, претензії Україні на територію Росії та іншого “сусіда”).

🇺🇦 Українська мова є однією з найпоширеніших мов в світі (фахівці розрізняють близько 7000 мов ) і за кількістю носіїв займає 26-те місце. Також вона є другою за поширеністю серед мов слов’янського походження.

🇺🇦 Україна посідає четверте місце у світі за кількістю громадян з вищою освітою. Населення України належить до найбільш освічених, а кількість людей з вищою освітою на душу населення — вища за середньоєвропейський рівень.


🇺🇦 Найстарішим навчальним закладом Східної Європи вважається Києво-Могилянська академія.

🇺🇦 Перший друкований буквар, виданий українським автором, мав назву «Наука до читання й розуміння слов’янського письма». Він вийшов в світ у Вільнюсі.

🇺🇦 Запорізька Січ — суспільно-політична та військово-адміністративна організація українського козацтва — по праву вважається одним з перших демократичних утворень у світі.

🇺🇦 Найперша Конституція в світі створена – Пилипом Орликом. 5 квітня 1710 р і мала назву «Конституцію ПРАВ і СВОБОД війська Запорізького». У США Конституцію прийняли в 1787 р., у Франції та Польщі тільки в 1791 році.

🇺🇦Армії УПА поставили абсолютний рекорд, утримуючись на фактично окупованій території майже двадцять років. Технології та методи українських вояків вивчали навіть кубинські повстанці Фіделя Кастро.

🇺🇦 Найдовший музичний інструмент у світі – це українська трембіта. Її довжина може досягати чотирьох метрів, а її звуки чутні більш ніж за десять кілометрів.

🇺🇦 Найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю (поступається лише Мамонтовій печері в США) – носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі.

🇺🇦 На території України зосереджено 1/4 всіх запасів чорнозему на планеті.

🇺🇦 Найдавніша відома ученим мапа, а також найстародавніше поселення Homo Sapiens знайдені в Україні: у с. Межиріччя Рівненської області. Їм близько 14,5-15 тис. років. Мапу вибито на кістці мамонта.

🇺🇦 Територією України пролягав один з найбільших історичних транспортних шляхів — «шлях із варяг у греки» — система річкових шляхів і волоків між ними завдовжки 3 тис. км, що пов’язувала північні землі Давньої Русі з південними руськими землями та Балтійське море з Чорним. Протягом усієї давньої історії Україна-Русь виступала мостом між світами Східної Європи і Давнім Сходом, Європою античною, візантійською і латинською.

🇺🇦 З 12 лавр світу 4 знаходяться в Україні. Три православні та одна греко-католицька.


🇺🇦 Україна займає місце в трійці світових лідерів з виробництва меду. Також є одночасно першою в світі з виробництва меду на душу населення.

🇺🇦 Найглибша у світі станція метро знаходиться у Києві.

🇺🇦 Найкоротша головна вулиця, але в той же час одна з найширших і мальовничих — вулиця Хрещатик у столиці України Києві.

🇺🇦 Одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень — це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. Зазвичай на Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів.

🇺🇦 Одна з найбільших пустель Європи знаходиться саме в Україні.

🇺🇦 Український “Південмаш” (м.Дніпро) виробляє найбільш екологічно чисті ракети-носії в світі.

🍔 Третій найвідвідуваніший у світі Макдональдс — у Києві, біля залізничного вокзалу. Цей заклад незмінно потрапляє до п’ятірки найбільш жвавих Макдональдсів світу.


Олена Сокуренко

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: