Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

10 цікавих фактів про відомі книги. А ви це знали?

10 цікавих фактів про відомі книги. А ви це знали?
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

А ви знали, що Джейн Остін чекала більше 15 років, доки її відома книга “Гордість і упередження” пішла у друк; а літературний герой Аладдін спочатку був китайцем? Ні, тоді читайте далі, маємо для вас ще кілька смішних і неочікуваних фактів про відомі книги.

tsikavi_fakty

1. У першому російському перекладі “Гамлета” Шекспіра, назва звучала як “Омлет, принц Датський”. Перекладав його Олександр Сумраков.

2. Насправді папір згортається при температурі більше 450°C, а у своїй книзі Рей Бредбері обрав шкалу Фаренгейта. Згодом письменник розповідав, що спеціально консультувався з начальником пожежної безпеки щодо назви, але той випадково сплутав шкали.

bradbary_facts

3. Першу книгу про Гаррі Поттера Джоан Ролінг було розіслано у 12 різних видавництв, і усі вони дали відмову. Тільки через рік невелике видавництво «Bloomsbury» згодилося видати книгу, хоча прогнозувало, що грошей на цьому творі Джоан не заробить.

4. Істрія з книги Едгара По “Повість про пригоди Артура Гордана Піма” втілилася у реальність. У творі, який вийшов 1838 року, розповідалося про чотирьох моряків, які врятувалися після кораблетрощі. Щоб вижити, за жерабкуванням з’їли одного з героїв. Персонажа звали Річард Паркер.

У 1884 така ситуація сталася насправді. І вгадайте, як звали юнгу, який врятував життя іншим жертвам трагедії? Річард Паркер.

5. Енциклопедію, яку написав Дідро і Д`Аламбером ув’язнили і звинуватили у шкоді релігії та моралі. Це не одруківка, книгу дійсно помістили у в’язницю.

6. “Гобіт” Дж. Р.Р. Толкіна вперше вийшов у США в 1965 році з ілюстрацією Барбари Ремінгтон на обкладинці. Оскільки художниця не читала твір, для обкладинки вона намалювала два страуси Ему, лева та дивакуваті дерева з рожевими фруктами.

hobit_usa

7. Герой казки “Тисяча і одна ніч” Аладдін спочатку був китайської національності.

8. Свій перший роман “Гордість і упередження” Джейн Остін написала ще у 21-річному віці. Отримавши безліч відмов різних видавцій, дівчина 15 років протримала книгу у шухляді. Тільки після успіху книги “Розум і почуття” письменниця змогла видати і свою першу роботу.

9. Якось в одну з лікарень Лондона привезли пацієнтку з невідомою хворобою. Медсестра, яка напередодні якраз прочитала детектив Агати Крісті “Вілла “Білий кінь””, де героя отруїли талієм, порівнявши симптоми хворої дівчини і симптоми персонажа твору, виявила, що сталося з пацієнткою. Подібні випаки траплялися і в інших ситуаціях.

10. У своїй історії “Мандри Гулівера” Джонатан Свіфт описав розмір і швидкість обертання супутників Марса. Автор випередив астрономів у цьому дослідженні.

Джерело: starylev.com.ua

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: