Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Друге дихання: 10 книг для внутрішньої підзарядки

Друге дихання: 10 книг для внутрішньої підзарядки
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Знайоме відчуття, коли дуже потрібне друге дихання? Для того, щоб закінчити важливий проект, для того, щоб продовжувати бути «скрізь», для того, щоб дотягнути до літа? Є книги, які це друге дихання відкривають. Вибирайте і підзаряджайтеся!

«Стоячи під веселкою»
Фенні Флегг

unnamed-8-768x344

Фенні Флегг – автор однієї з кращих книг від безвиході – «Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка»». «Стоячи під веселкою» – ще одна книга про життя в маленькому містечку, в якому зібралися багато з героїв і персонажів інших книг письменниці. Всі усіх знають, тут повно унікальних, талановитих і кумедних диваків, які живуть в своїй провінції зовсім не сірій, а затишній, збалансованій і наповненній життям.

«Маленьке життя»
Ханья Янагіхара

unnamed-4-768x344

Світовий бестселер, який скоро вийде і українською мовою у видавництві «КМ-Букс», відразу не можна назвати життєствердним. У ньому розповідається про похмуре дитинствр головного героя, одного з чотирьох друзів, які продовжують дружити, незважаючи на переїзд в Нью-Йорк, де легше втратити себе, ніж зберегти відносини з приятелями дитинства. Але травми і труднощі долаються, всьому є термін давності. А подолання – це важкий шлях. Давайте пам’ятати про це і рухатися вперед.

«Манюня»
Маріне Абгарян

unnamed-6-768x344

Ми дочекалися цієї чудової книги в перекладі на українську мову. Книга ця для сімейного читання, з іншого боку – друге дихання буває потрібно не тільки дорослим! Манюня – це найкраща подруга дитинства самої письменниці Наріне Абгарян. Чудова дівчинка, прекрасна сім’я і хороші друзі. І смішні, дуже смішні пригоди, в яких дорослі показують, що в душі кожен з них залишається дитиною – тобто ображатися на дорослих не треба, вони ж діти. І довго картати дітей за пустощі – теж. Загалом, все дитинство в легкій і світлій, як літній день, книзі.

«Літня Книжка»
Туве Янссон

unnamed-1-768x344

Книги Туве Янссон, тієї самої, що писала про мумі-тролів, ніколи не бувають просто дитячими. А ця книга – і поготів. Софія з бабусею і батьком проводить літо в будиночку на острові, навколо – нікого, тільки море, вітер, сонце, рідкісні гості, несподівані знахідки, викинуті хвилями на берег. Бабуся з онукою виходять на прогулянки і говорять про все на світі: про птахів і квіти, про Бога і страхи, але не згадуючи ні словом про смерть мами і самотність. Вони постійно працюють над цим, лікуючи через любов і взаємне прийняття.

«Полліанна»
Елеанор Портер

unnamed-7-768x344

І це теж зовсім не дитяча книга, хоча і фігурує в списках літератури для дітей. Дуже зворушлива книга про дівчинку-сироту, яка завдяки своєму доброму серцю викликає прихильність до себе сувору тітоньки, всіх жителів американського містечка і всіх читачів з 1913 року. Поліанну зіграла в 1920 році ніжна і трепетна Мері Пікфорд.

Чому вчить дітей і дорослих книга, якій без малого сто років? Наприклад, грі «в радість». Одного разу маленька Поліанна попросила у свого батька-пастора ляльку. Жив батько церкви на пожертвування, тому передав побажання дочки пані, яка збирала пожертви. А та леді відповіла, що ляльок ніхто не жертвував, тому замість ляльки посилає маленькі милиці. Тоді батько пояснив Поліанні, що потрібно радіти, раз милиці їм не потрібні. З тих пір вони завжди грали «в радість», знаходячи привід для оптимізму в кожній події. В даний момент «Поліанна» видана кількома українськими видавництвами, наприклад, «Країна Мрій», «Навчальна книга – Богдан», а видання «Час майстрів», яке вийде в світ зовсім скоро, ми радимо через сучасний дизайн і дуже хороші ілюстрацій Надії Каламєєць.

«Джонатан Лівінгстон, мартин»
Річард Бах

unnamed-2-768x344

Якщо говорити про ліки від відчаю і марних пошуків сенсу життя, то ця книга – те, що потрібно. Бах, сам по собі неординарна особистість, написав її трохи про себе і трохи про кожного з нас: комусь вистачає сміливості піднятися вгору, а хтось так і залишається внизу. Ця історія не може не змусити задуматися про багато речей, яких ми іноді зовсім не помічаємо.

«Читець у ранковому експресі»
Жан-Поль Дідьєлоран

unnamed-5-768x344

Ця книга була оголошена успішною ще до свого виходу в світ, а права на переклад були миттєво продані в 29 країн. «Читець у Ранковому експресі» – це історія маленької людини, що працює на фабриці утилізації книг і рятує книги від зубців дробарки, щоб розбити власну самотність і сіре буденне життя. Порятунком для головного героя стало нове захоплююче і приємне заняття для себе та інших: читати вголос врятовані книги в вагоні ранкового експрес-метро, ​​поки він не знайшов флешку з рукописом щоденника молодої жінки на ім’я Жюлі. І це назавжди змінило його життя…

«Поки я жива»
Дженні Даунхем

unnamed-3-768x344

Головній героїні – 16 років, але це книга, яку можна порекомендувати не тільки підліткам, а всім, хто відчуває, що ось вони – 30, 40, 50 років, а все склалося не так, як гадалося в юності. Почати спочатку можна завжди і ця книга показує як. Для початку складіть список всіх своїх бажань і відразу ж беріться за справу. Цей чесний і відвертий роман в повному розумінні слова зупиняє час, нагадуючи про те, що потрібно цінувати головне, ловити момент, бути сміливішими в бажаннях і насолоджуватися пригодами, які нам дарує кожен день.

«Ти змінив моє життя»
Абдель Селлу

unnamed-9-768x344

Багато людей оцінили екранізацію цього роману, прекрасний фільм «Недоторканні». Написаний за мотивами реальних подій, – це роман про дивовижну дружбу двох людей, шляхи яких ніколи не повинні були перетнутися – паралізованого французького аристократа і безробітного алжирського емігранта, який за ним доглядає. Але вони зустрілися і з цього дня їхні життя змінилися.

«Чи легко бути однією?»
Ліз Туччілло

unnamed-768x344

Ліз Туччілло написала свого часу сценарій легендарного серіалу «Секс у великому місті». «Чи легко бути однією» – новий роман Туччілло, який отримав популярність у багатьох країнах. Чи легко бути молодою, процвітаючою і … самотньою? Чи легко постійно виправдовуватися за статус «single» перед друзями і родичами? Подругу головної героїні, журналістки Джулії Дженсон кинув чоловік і її реакція наштовхнула Джулію на незвичайне дослідження. Вона побувала в Італії та Ісландії, Китаї та Австралії, щоб дізнатися, як жінки в різних країнах переживають самотність. Ця книга – серед очікуваних з нетерпінням екранізацій популярних романів.

Джерело: womo.ua

Приєднуйтеся до нас у Telegram!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: