Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Жителька Запоріжжя малює оригінальні картини на звичайному пір’ї

Жителька Запоріжжя малює оригінальні картини на звичайному пір’ї
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Яна Ясунас – викладач біології, мандрівник і колекціонер пір’я вирішила зайнятися незвичним видом мистецтва – жінка малює на зібраних пір’їнках цілі картини.

“Я працюю на виставці, де широко представлені тропічні птахи. Усі вони, зрозуміло, мають особливість скидати пір’я. А оперення в них саме собою предмет мистецтва. Викидати просто рука не піднімається. І я почала збирати їх, сортуючи за кольором”, – розповідає Яна

Тато в Яни – художник, і вона в дитинстві часто брала в руки пензлики й фарби. Після багатьох років вона вирішила згадати своє дитяче захоплення…

“Приблизно рік тому друг сказав, що бачив в інтернеті живопис на пір’ї, – розповідає художниця. – Я одразу ж кинулася до комп’ютера. І коли побачила цю красу, зупинити мене вже було практично неможливо. Тепер чим більше мої підопічні скидають пір’я, тим більше в мене матеріалу для творчості. Уже випробувала оперення папуг ара, жако, какаду, африканської зозулі, сови. Знаю, що важко працювати з ніжним пером цесарки та надто тонким пером чаплі – його нитки починають відшаровуватися одна від одної. У планах випробувати пір’я тукана, птаха-носорога”.

Яна увесь час намагається придумати щось нове і незвичне. Наприклад, сову-сипуху вона зобразила на білому пір’ї, попри те, що й сама сова біла. А строкатий дятел прекрасно прижився на строкатому пір’ї цесарки.

“Мене дуже захоплює процес, а друзям подобається результат. Тому з нетерпінням чекаю від своїх підопічних матеріал для нових робіт”.

Джерело: uamodna.com
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: