Джеймі Олівер, Гордон Рамзі і Марта Стюарт придумали для вас дуже смачні бутерброди. Підрум’янюйте хліб, додавайте сир, овочі, шинку, смажене м’ясо або фрикадельки, поливайте оригінальним соусом і насолоджуйтеся.
Рецепти Джеймі Олівера
1. Гарячі бутерброди з куркою та капустяним салатом

Інгредієнти:
- 4 курячі стегна без кісток;
- 1 лимон;
- 2 зубчики часника;
- 1 перець чилі;
- морська сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком;
- 2 моркви;
- 1 маленький качан капусти;
- 1 маленька цибулина;
- 2 столові ложки знежиреного натурального йогурту;
- 1 столова ложка зернистої гірчиці;
- 4 булочки;
- кілька листочків руколи.
Приготування
Викладіть в миску курячі стегна, додайте до них цедру і сік лимона, подрібнений часник і тонко нарізаний перець чилі.
З чилі потрібно попередньо видалити насіння.
Приправте курку сіллю і перцем. Добре перемішайте і залиште маринуватися на півгодини.
Почистіть моркву і наріжте її соломкою.
Змішайте її з подрібненою капустою і тонкими кільцями цибулі. Додайте йогурт, гірчицю, сіль і перець і добре перемішайте.
Перекладіть курячі стегна на деко шкіркою вгору.
Запікайте 30 хвилин в розігрітій до 200 ° C духовці. Курка повинна добре пропектися і покритися хрусткою золотистою скоринкою.
Розріжте булочки уздовж навпіл і злегка підсушіть їх на сковороді або в духовці. Потім викладіть на них капустяний салат, курку і рукколу.
2. Гарячий бутерброд «Крок-мадам» з шинкою і сиром

Інгредієнти
Для бутерброда:
- 2 скибочки хрусткого хліба;
- 2 скибочки шинки;
- 2 скибочки твердого сиру;
- 1 велике яйце.
Для соусу бешамель:
- 25 г вершкового масла;
- 1 столова ложка просіяного борошна;
- 125 мл молока;
- 1 чайна ложка гірчиці діжонської;
- щіпка меленого мускатного горіха;
- морська сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Приготування
Спочатку приготуйте соус бешамель. Для цього в маленькій каструлі на середньому вогні розтопіть половину вершкового масла. Додайте борошно і розмішайте до однорідної консистенції.
Потроху вливайте в каструлю молоко, постійно помішуючи.
Готуйте суміш на повільному вогні ще 2-3 хвилини, поки соус не загусне.
Потім додайте до нього гірчицю, мускатний горіх, сіль і перець, перемішайте і зніміть з вогню.
Злегка підсмажте хліб з двох сторін.
Викладіть на кожен шматочок скибочки шинки і сиру і полийте соусом бешамель.
Помістіть бутерброди на гриль або в мікрохвильовку, щоб сир розплавився.
Тим часом розтопіть на сковороді залишки вершкового масла і підсмажте яйце.
Покладіть бутерброди на тарілку і викладіть на них яєчню.
Гарячі бутерброди з мисливськими ковбасками

Інгредієнти
- 4 маленьких помідора;
- 1 перець чилі;
- трохи оливкового масла;
- морська сіль – за смаком;
- 410 г консервованого нуту;
- мелений чорний перець – за смаком;
- ½ лимона;
- 3 мисливські ковбаски;
- 4 круглі булочки;
- кілька листочків руколи.
- 150 г стручкової квасолі;
- 2 пір’ячко зеленої цибулі;
- 1 столова ложка волоських горіхів;
- 1 ½ столової ложки оливкової олії;
- морська сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком;
- 4 скибочки житнього хліба;
- 50 г козячого сиру.
- кілька столових ложок оливкової олії;
- 700 г філе яловичини;
- морська сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком;
- 1 головка часнику;
- 3-4 гілочки чебрецю;
- трохи вершкового масла;
- ½ червоної цибулини;
- 2 перцю чилі;
- 250 г червоних і жовтих помідорів чері;
- 1-2 чайні ложки бальзамічного оцту;
- трохи листя базиліка;
- 3 столові ложки майонезу;
- 3 чайні ложки зернистої гірчиці;
- 12 скибочок чіабатти;
- 12 листя салату.
- 1 маленька цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- трохи оливкової олії;
- 1 чайна ложка меленого перцю чилі;
- морська сіль – за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком;
- 75 г панірувальних сухарів;
- 3-4 столові ложки молока;
- 500 г яловичого фаршу;
- 3 помідори;
- ½ червоної цибулини;
- кілька гілочок кінзи;
- 1 чайна ложка білого винного оцту;
- щіпка цукру;
- 4 довгасті булочки;
- 2 кульки моцарели.
- 5 столових ложок несолоного вершкового масла;
- ½ маленької цибулини;
- ½ склянки просіяного борошна;
- 1 ½ склянки молока;
- 2 столові ложки тертого твердого сиру + ½ склянки для посипання;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком;
- 4 скибочки житнього хліба;
- 2 невеликих помідора
- Приготування
Наріжте помідори дрібними кубиками, а чилі – тонкими маленькими смужками, попередньо видаливши з овочів насіння.
Змішайте помідори і майже весь чилі, збризніть оливковою олією, приправтие сіллю і перемішайте. Злийте рідину з консервованого нуту і промийте його. Викладіть нут на сковорідку і прогрійте на середньому вогні, періодично помішуючи.
Потім додайте сіль, перець, цедру і сік лимона і трохи оливкової олії.
Подрібніть отриману суміш у блендері або за допомогою вилки до однорідності.
Змішайте нут з помідорами і чилі.
Наріжте мисливські ковбаски по діагоналі на шматочки товщиною приблизно 5 мм. Підсмажте їх на розпеченій сковороді близько 3-5 хвилин. Куточки ковбасок повинні злегка обвуглитися. Розріжте булочки уздовж і викладіть на них суміш з нуту, підсмажені ковбаски, рукколу і чилі, який залишився.
Гарячі бутерброди зі стручкової квасолею і козячим сиром

Інгредієнти
Приготування
Наріжте кружечками стручкову квасолю і зелену цибулю.
Злегка підсмажте волоські горіхи на сухій сковороді, потім викладіть їх і подрібніть.
Підігрійте на сковороді столову ложку оливкової олії.
Додайте квасолю і цибулю і смажте 4 хвилини, поки вони не размягчатся.
Приправте сіллю і перцем. Підсмажте хліб з двох сторін. Потім викладіть на нього суміш квасолі і цибулі, роздріблений козячий сир і горіхи і збризніть оливковою олією.
Рецепти Гордона Рамзі
5. Гарячі бутерброди з яловичиною та овочевою заправкою

Інгредієнти
Приготування
Розігрійте велику сковороду і налийте в неї пару столових ложок оливкової олії.
Натріть філе сіллю і перцем і смажте на сильному вогні по 1-2 хвилини з кожного боку.
Яловичина повинна придбати коричневий відтінок.
Додайте в сковороду розрізану поперек головку часнику і чебрець і перекладіть на них м’ясо. Розтопіть в цій же сковороді вершкове масло і полийте їм філе.
Поставте сковороду з філе в розігріту до 200 ° C духовку на 15-17 хвилин. М’ясо повинно вийти сируватим.
Вийміть м’ясо з духовки, накрийте фольгою і дайте йому охолонути протягом 15 хвилин, періодично поливаючи жиром зі сковорідки.
У цей час приготуйте соус. Для цього розігрійте на сковорідці оливкову олію, додайте подрібнену цибулю і чилі (без насіння) і смажте на середньому вогні 5 хвилин.
Викладіть до овочів розрізані навпіл помідори, посоліть, поперчіть і готуйте ще 6-8 хвилин, поки помідори не почнуть розм’якшуватися.
Влийте оцет, зменшіть вогонь і тушкуйте соус ще приблизно 6 хвилин. Потім додайте нарізані листя базиліка і спеції, перемішайте і викладіть в ємність.
В іншій мисці змішайте майонез і гірчицю.
Збризніть скибочки чіабатти оливковою олією, посоліть, поперчіть і підсмажте на розігрітій сковорідці по 1-2 хвилини з кожного боку. Розріжте філе яловичини на шість шматочків. Змастіть кожну скибочку чіабатти майонезно-гірчичною заправкою і покладіть зверху по листку салату.
На шість скибочок викладіть шматочки філе і томатний соус. Накрийте їх вдруге (салатом вниз) і розріжте навпіл.
6. Гарячі бутерброди з яловичими фрикадельками, моцарелою і сальсою

Інгредієнти:
Приготування
Подрібніть цибулю і часник і підсмажте їх на оливковій олії протягом 5 хвилин, поки вони не разм’якнуть і не придбають золотистий відтінок.
Додайте до овочів мелений чилі, сіль і перець і перекладіть в миску.
В іншій мисці змішайте панірувальні сухарі, молоко, сіль і перець.
Перемішайте отриману суміш з підсмаженими овочами та фаршем.
Вологими руками зліпіть з отриманої маси кілька фрикадельок діаметром приблизно 4 см і залишіть їх на півгодини.
Потім розігрійте на сковороді оливкову олію і підсмажте фрикадельки на середньому вогні протягом 10 хвилин.
Вони повинні прожаритися і покритися золотистою скоринкою.
Поки готуються фрикадельки, дрібно наріжте помідори, червону цибулю і кінзу і перемішайте їх з оцтом і цукром.
Розріжте булочки уздовж і злегка підсушіть зрізи на грилі або сковороді. На половину булочок викладіть фрикадельки і полийте жиром з сковорідки, в якій вони готувалися. Зверху покладіть шматочки моцарели і відправте в духовку (режим «Гриль») або мікрохвильовку, щоб сир розплавився. Потім викладіть томатну заправку, накрийте половинками булочок і злегка притисніть готові бутерброди.
Рецепт Марти Стюарт
Гарячі бутерброди з помідорами і сирним соусом

Інгредієнти
Приготування
Викладіть на сковорідку 2 столові ложки вершкового масла і розтопіть їх на середньому вогні.
Додайте подрібнену цибулю і смажте її 2 хвилини, поки не розм’якне. Всипте борошно і готуйте ще хвилину, періодично помішуючи. Влийте молоко і помішуйте ще 2 хвилини, поки суміш не загусне.
Зніміть сковорідку з вогню. Додайте 2 столові ложки тертого сиру, сіль, перець і добре перемішайте соус.
Підсмажте хліб з двох сторін і намастіть його вершковим маслом. Викладіть на кожну скибочку по 2 столові ложки сирного соусу і по 3 тонких кружечка помідора.
Посоліть і поперчіть за смаком.
Посипте бутерброди тертим сиром і поставте в мікрохвильовку, щоб він розправився. Перед подачею приправте блюдо меленим перцем.