Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

7 оригінальних гарячих бутербродів від відомих шеф-кухарів

7 оригінальних гарячих бутербродів від відомих шеф-кухарів
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Джеймі Олівер, Гордон Рамзі і Марта Стюарт придумали для вас дуже смачні бутерброди. Підрум’янюйте хліб, додавайте сир, овочі, шинку, смажене м’ясо або фрикадельки, поливайте оригінальним соусом і насолоджуйтеся.

Рецепти Джеймі Олівера

1. Гарячі бутерброди з куркою та капустяним салатом

jamieoliver.com

Інгредієнти:

  • 4 курячі стегна без кісток;
  • 1 лимон;
  • 2 зубчики часника;
  • 1 перець чилі;
  • морська сіль – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • 2 моркви;
  • 1 маленький качан капусти;
  • 1 маленька цибулина;
  • 2 столові ложки знежиреного натурального йогурту;
  • 1 столова ложка зернистої гірчиці;
  • 4 булочки;
  • кілька листочків руколи.

Приготування

Викладіть в миску курячі стегна, додайте до них цедру і сік лимона, подрібнений часник і тонко нарізаний перець чилі.

З чилі потрібно попередньо видалити насіння.

Приправте курку сіллю і перцем. Добре перемішайте і залиште маринуватися на півгодини.

Почистіть моркву і наріжте її соломкою.

Змішайте її з подрібненою капустою і тонкими кільцями цибулі. Додайте йогурт, гірчицю, сіль і перець і добре перемішайте.

Перекладіть курячі стегна на деко шкіркою вгору.

Запікайте 30 хвилин в розігрітій до 200 ° C духовці. Курка повинна добре пропектися і покритися хрусткою золотистою скоринкою.

Розріжте булочки уздовж навпіл і злегка підсушіть їх на сковороді або в духовці. Потім викладіть на них капустяний салат, курку і рукколу.

2. Гарячий бутерброд «Крок-мадам» з шинкою і сиром

jamieoliver.com

Інгредієнти

Для бутерброда:

  • 2 скибочки хрусткого хліба;
  • 2 скибочки шинки;
  • 2 скибочки твердого сиру;
  • 1 велике яйце.

Для соусу бешамель:

  • 25 г вершкового масла;
  • 1 столова ложка просіяного борошна;
  • 125 мл молока;
  • 1 чайна ложка гірчиці діжонської;
  • щіпка меленого мускатного горіха;
  • морська сіль – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування

Спочатку приготуйте соус бешамель. Для цього в маленькій каструлі на середньому вогні розтопіть половину вершкового масла. Додайте борошно і розмішайте до однорідної консистенції.

Потроху вливайте в каструлю молоко, постійно помішуючи.

Готуйте суміш на повільному вогні ще 2-3 хвилини, поки соус не загусне.

Потім додайте до нього гірчицю, мускатний горіх, сіль і перець, перемішайте і зніміть з вогню.

Злегка підсмажте хліб з двох сторін.

Викладіть на кожен шматочок скибочки шинки і сиру і полийте соусом бешамель.

Помістіть бутерброди на гриль або в мікрохвильовку, щоб сир розплавився.

Тим часом розтопіть на сковороді залишки вершкового масла і підсмажте яйце.

Покладіть бутерброди на тарілку і викладіть на них яєчню.

Гарячі бутерброди з мисливськими ковбасками

jamieoliver.com

Інгредієнти

  • 4 маленьких помідора;
  • 1 перець чилі;
  • трохи оливкового масла;
  • морська сіль – за смаком;
  • 410 г консервованого нуту;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • ½ лимона;
  • 3 мисливські ковбаски;
  • 4 круглі булочки;
  • кілька листочків руколи.
    • Приготування

    Наріжте помідори дрібними кубиками, а чилі – тонкими маленькими смужками, попередньо видаливши з овочів насіння.

    Змішайте помідори і майже весь чилі, збризніть оливковою олією, приправтие сіллю і перемішайте. Злийте рідину з консервованого нуту і промийте його. Викладіть нут на сковорідку і прогрійте на середньому вогні, періодично помішуючи.

    Потім додайте сіль, перець, цедру і сік лимона і трохи оливкової олії.

    Подрібніть отриману суміш у блендері або за допомогою вилки до однорідності.

    Змішайте нут з помідорами і чилі.

    Наріжте мисливські ковбаски по діагоналі на шматочки товщиною приблизно 5 мм. Підсмажте їх на розпеченій сковороді близько 3-5 хвилин. Куточки ковбасок повинні злегка обвуглитися. Розріжте булочки уздовж і викладіть на них суміш з нуту, підсмажені ковбаски, рукколу і чилі, який залишився.

    Гарячі бутерброди зі стручкової квасолею і козячим сиром

    jamieoliver.com

    Інгредієнти

    • 150 г стручкової квасолі;
    • 2 пір’ячко зеленої цибулі;
    • 1 столова ложка волоських горіхів;
    • 1 ½ столової ложки оливкової олії;
    • морська сіль – за смаком;
    • мелений чорний перець – за смаком;
    • 4 скибочки житнього хліба;
    • 50 г козячого сиру.
    • Приготування

      Наріжте кружечками стручкову квасолю і зелену цибулю.

      Злегка підсмажте волоські горіхи на сухій сковороді, потім викладіть їх і подрібніть.

      Підігрійте на сковороді столову ложку оливкової олії.

      Додайте квасолю і цибулю і смажте 4 хвилини, поки вони не размягчатся.

      Приправте сіллю і перцем. Підсмажте хліб з двох сторін. Потім викладіть на нього суміш квасолі і цибулі, роздріблений козячий сир і горіхи і збризніть оливковою олією.

      Рецепти Гордона Рамзі

      5. Гарячі бутерброди з яловичиною та овочевою заправкою

      gordonramsay.com

      Інгредієнти

      • кілька столових ложок оливкової олії;
      • 700 г філе яловичини;
      • морська сіль – за смаком;
      • мелений чорний перець – за смаком;
      • 1 головка часнику;
      • 3-4 гілочки чебрецю;
      • трохи вершкового масла;
      • ½ червоної цибулини;
      • 2 перцю чилі;
      • 250 г червоних і жовтих помідорів чері;
      • 1-2 чайні ложки бальзамічного оцту;
      • трохи листя базиліка;
      • 3 столові ложки майонезу;
      • 3 чайні ложки зернистої гірчиці;
      • 12 скибочок чіабатти;
      • 12 листя салату.

      Приготування

      Розігрійте велику сковороду і налийте в неї пару столових ложок оливкової олії.

      Натріть філе сіллю і перцем і смажте на сильному вогні по 1-2 хвилини з кожного боку.

      Яловичина повинна придбати коричневий відтінок.

      Додайте в сковороду розрізану поперек головку часнику і чебрець і перекладіть на них м’ясо. Розтопіть в цій же сковороді вершкове масло і полийте їм філе.

      Поставте сковороду з філе в розігріту до 200 ° C духовку на 15-17 хвилин. М’ясо повинно вийти сируватим.

      Вийміть м’ясо з духовки, накрийте фольгою і дайте йому охолонути протягом 15 хвилин, періодично поливаючи жиром зі сковорідки.

      У цей час приготуйте соус. Для цього розігрійте на сковорідці оливкову олію, додайте подрібнену цибулю і чилі (без насіння) і смажте на середньому вогні 5 хвилин.

      Викладіть до овочів розрізані навпіл помідори, посоліть, поперчіть і готуйте ще 6-8 хвилин, поки помідори не почнуть розм’якшуватися.

      Влийте оцет, зменшіть вогонь і тушкуйте соус ще приблизно 6 хвилин. Потім додайте нарізані листя базиліка і спеції, перемішайте і викладіть в ємність.

      В іншій мисці змішайте майонез і гірчицю.

      Збризніть скибочки чіабатти оливковою олією, посоліть, поперчіть і підсмажте на розігрітій сковорідці по 1-2 хвилини з кожного боку. Розріжте філе яловичини на шість шматочків. Змастіть кожну скибочку чіабатти майонезно-гірчичною заправкою і покладіть зверху по листку салату.

      На шість скибочок викладіть шматочки філе і томатний соус. Накрийте їх вдруге (салатом вниз) і розріжте навпіл.

      6. Гарячі бутерброди з яловичими фрикадельками, моцарелою і сальсою

      gordonramsay.com

      Інгредієнти:

      • 1 маленька цибулина;
      • 2 зубчики часнику;
      • трохи оливкової олії;
      • 1 чайна ложка меленого перцю чилі;
      • морська сіль – за смаком;
      • мелений чорний перець – за смаком;
      • 75 г панірувальних сухарів;
      • 3-4 столові ложки молока;
      • 500 г яловичого фаршу;
      • 3 помідори;
      • ½ червоної цибулини;
      • кілька гілочок кінзи;
      • 1 чайна ложка білого винного оцту;
      • щіпка цукру;
      • 4 довгасті булочки;
      • 2 кульки моцарели.
      • Приготування

        Подрібніть цибулю і часник і підсмажте їх на оливковій олії протягом 5 хвилин, поки вони не разм’якнуть і не придбають золотистий відтінок.

        Додайте до овочів мелений чилі, сіль і перець і перекладіть в миску.

        В іншій мисці змішайте панірувальні сухарі, молоко, сіль і перець.

        Перемішайте отриману суміш з підсмаженими овочами та фаршем.

        Вологими руками зліпіть з отриманої маси кілька фрикадельок діаметром приблизно 4 см і залишіть їх на півгодини.

        Потім розігрійте на сковороді оливкову олію і підсмажте фрикадельки на середньому вогні протягом 10 хвилин.

        Вони повинні прожаритися і покритися золотистою скоринкою.

        Поки готуються фрикадельки, дрібно наріжте помідори, червону цибулю і кінзу і перемішайте їх з оцтом і цукром.

        Розріжте булочки уздовж і злегка підсушіть зрізи на грилі або сковороді. На половину булочок викладіть фрикадельки і полийте жиром з сковорідки, в якій вони готувалися. Зверху покладіть шматочки моцарели і відправте в духовку (режим «Гриль») або мікрохвильовку, щоб сир розплавився. Потім викладіть томатну заправку, накрийте половинками булочок і злегка притисніть готові бутерброди.

        Рецепт Марти Стюарт

        Гарячі бутерброди з помідорами і сирним соусом

        marthastewart.com

        Інгредієнти

        • 5 столових ложок несолоного вершкового масла;
        • ½ маленької цибулини;
        • ½ склянки просіяного борошна;
        • 1 ½ склянки молока;
        • 2 столові ложки тертого твердого сиру + ½ склянки для посипання;
        • сіль за смаком;
        • мелений чорний перець – за смаком;
        • 4 скибочки житнього хліба;
        • 2 невеликих помідора

        Приготування

        Викладіть на сковорідку 2 столові ложки вершкового масла і розтопіть їх на середньому вогні.

        Додайте подрібнену цибулю і смажте її 2 хвилини, поки не розм’якне. Всипте борошно і готуйте ще хвилину, періодично помішуючи. Влийте молоко і помішуйте ще 2 хвилини, поки суміш не загусне.

        Зніміть сковорідку з вогню. Додайте 2 столові ложки тертого сиру, сіль, перець і добре перемішайте соус.

        Підсмажте хліб з двох сторін і намастіть його вершковим маслом. Викладіть на кожну скибочку по 2 столові ложки сирного соусу і по 3 тонких кружечка помідора.

        Посоліть і поперчіть за смаком.

        Посипте бутерброди тертим сиром і поставте в мікрохвильовку, щоб він розправився. Перед подачею приправте блюдо меленим перцем.

        Джерело: Lifehacker
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Оголошення