Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

10 новорічних фільмів для вивчення англійської мови

10 новорічних фільмів для вивчення англійської мови
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Вже зовсім скоро почнуться зимові канікули. І як ж приємно в такі холодні дні заварити теплого чаю або какао, закутатися в теплу ковдру і просто подивитися прекрасний добрий фільм. А що, якщо ще при цьому і попрактикувати свою англійську мову? По-моєму, ідея просто чудова!

Ми підготували для вас список не просто новорічно-різдвяних фільмів, а список навчальних святкових фільмів. Так що ставте чайник і вибирайте собі фільм для перегляду.

1. Санта Клаус (1994, англ. The Santa Clause)

Якщо ви віддаєте перевагу американській англійській, то цей фільм буде прекрасним варіантом для тренування сприйняття мови на слух. Плюс ви зможете відзначити особливості в тому, що американський Santa Clause живе на Північному Полюсі, а англійський Father Christmas живе в Лапландії.

Сюжет: Різдво – чарівний час. Скотт Келвін, який недавно розлучився з дружиною, запросив свого сина до себе в гості на свята. Раптом, він побачив старого на даху будинку і вирішив його прогнати. Але так сильно налякав його, що у того стався серцевий напад. Пізніше Скотт дізнається, що старий – це справжнісінький Санта Клаус і тепер йому доведеться попрацювати замість нього. Тепер порятунок Різдва в руках цього чоловіка та його сина…Чи впораються вони?

2. Грінч – викрадач Різдва (2000, англ. How the Grinch Stole Christmas)

Чудовий Джим Керрі, який грає Грінча, вам точно сподобається. Завдяки цьому фільму ви зможете вивчити багато «святкових» англійських слів, почути цитати з дитячих книг, різдвяних пісень та історій.

Сюжет: Жителі казкового містечка Ктограда дуже люблять свято Різдво. Але озлоблена зелена істота на ім’я Грінч ненавидить його і одного разу він вирішує вкрасти у городян їхнє улюблене свято.

3. Різдвяна історія (2009, англ. A Christmas Carol)

Завдяки цьому фільму ви зможете ще глибше зануритися в англійську культуру, оскільки цей фільм є екранізацією повісті Чарльза Діккенса «Різдвяна пісня в прозі». Також знову в цьому фільмі в декількох ролях грає неперевершений Джим Керрі.

Сюжет: Фільм про старого скупердяя Ебенезера Скруджа, який ненавидить радості і свята. Але Різдвяних дух здатний творити чудеса, і тому старий не без допомоги духів перетворюється в зовсім іншу людину.

4. Різдвяна казка Маппетів (1992, The Muppet Christmas Carol)

Якщо ви подивитеся цей фільм після Різдвяної історії з Джимом Керрі, то сюжет вам вже буде відомий і буде набагато простіше зосередитися на англійських фразах і словах.

Сюжет: Це та ж історія про скупого і черствого Ебенізера Скруджа. Але тут майже всі ролі грають знамениті персонажі Маппет-шоу. Тому, якщо хочете поглянути на класику під іншим кутом, то можете сміливо вибирати цей фільм.

5. Ельф (2003, англ. «Elf»)

Подивившись цей фільм, ви зрозумієте, що це нормально задавати багато питань, пізнаючи нову культуру і нову мову.

Сюжет: Це чудова сімейна комедія про хлопчика, який одного разу сховався в мішку Санта-Клауса і відправився на далекий Північний Полюс. Там він опинився серед ельфів і отримав ім’я Бадді. Але через деякий час, він захотів відшукати свою справжню сім’ю і тому відправляється в Нью-Йорк. І тут для нього все виявляється новим: місто, люди, мова.

6. Це прекрасне життя (1946 англ. «It’s a Wonderful Life»)

Фільм, який номінувався на кілька «Оскарів» і занесений в Національний реєстр фільмів, давно став класикою Різдвяного часу в США як прекрасна історія про чарівність і доброту, просто рекомендований до перегляду. А для тих, хто вивчає англійську мову, він буде точно корисний, адже у фільмі безліч прекрасних діалогів, корисних фраз того варіанту мови, який був стандартним для радіо і фільмографії в 40-х. (Mid-Atlantic accent)

Сюжет: Шикарний представник епохи 40-х, що оповідає про людину на ім’я Джордж Бейлі, який завжди хотів побачити світ, але пожертвував своєю мрією заради допомоги іншим. У момент, коли від безвиході він вирішив покінчити з життям, йому зустрівся його ангел-хранитель, який показав, яким було б його рідне місто, якби не вчинки Джорджа. Переглянувши своє життя, Джордж повертається до сім’ї і друзів, де все, ним вчинене, відплачується.

7. Оленя Рудольф (1998, англ. «Rudolph the Red-Nosed Reindeer»)

Фільм про те, що бути особливим це не погано, коли твої помисли чисті і спрямовані на допомогу іншим. Сімейний музичний фільм, який приємно буде подивитися з дітьми, загорнувшись в теплий коц.
У цьому мультфільмі багато чудових пісень, рядки з яких ви точно захочете наспівати. Також тут багато «святкових» слів, завдяки яким ви зможете збагатити свій словниковий запас.

Сюжет: Різдвяний анімаційний фільм про оленя Рудольфа, чий яскраво-червоний ніс зробив його об’єктом для насмішок серед співробітників Санта-Клауса. Але, незважаючи на це, його хоробрість і великодушність допомагають йому перемогти в боротьбі проти злої Крижаної Королеви, знайти нових друзів і врятувати Різдво.

8. Кошмар перед Різдвом (1993, англ. «The Nightmare Before Christmas»)

Приголомшливий анімаційний мюзикл, який розширить ваші світогляд і словниковий запас, а також подарує гарний настрій, завдяки прекрасним пісням.

Сюжет: Ляльковий анімаційний фільм від продюсера Тіма Бертона (що важливо), який оповідає про Хелоуін-таун – місто зі світу, населеного монстрами, гоблінами, Вервульф і іншою нечистю, де Джек Скеллінгтон – «Король жаху», на якого рівняються інші мешканці міста, намагається піти від щорічної рутини і випадково потрапляє в Місто Різдва. Джек не може зрозуміти Різдвяне диво і намагається пояснити його раціонально, але терпить крах. Його спроба особисто організувати Різдвяну ніч ледь не зірвала свято, але Джеку пощастило бути врятованим коханою.

9. Різдвяна історія (1983, англ. «A Christmas Story»)

Сюжет: Фільм про хлопчика, який відчайдушно мріє про «ідеальний різдвяний подарунок» – двухсотзарядну пневматичну гвинтівку Червоного наїзника, але чує від матері одну і ту ж відмовку: «Ти виб’єш собі око». Навіть Санта в супермаркеті, почувши його бажання, сказав: «Хлопче, ти ж виб’єш собі око». І коли, з настанням Різдва, Ральфі залишається без бажаного подарунка, батько натякає йому, щоб той розпакував ще один подарунок – ту саму пневматичну гвинтівку.
Стріляючи по бляшаним банкам на задньому дворі, Ральф отримує зрикошетила кулю прямо в свої окуляри і згадує застереження. В кінці фільму вже дорослий Ральф розповідає про те, що це був найкращий подарунок в його житті.

10. Один вдома 2: Загублений у Нью-Йорку (1992, англ. «Home Alone 2: Lost in New York»)

Фільм, який не потребує представлення, адже вже давно став культовою Різдвяної і Новорічної класикою і у нас. Історія про Кевіна МакКалістера, на цей раз залишився один в Місті, яке ніколи не спить. Безліч прекрасних діалогів, чудова історія і камео Президента США в готелі «Plaza». Що може бути краще, ніж наполовину підліткова казка, наполовину фільм «Пила» про двох злодюжок, які потрапили в царство болю і жаху, з якого немає виходу?

Бажаємо вам прекрасного перегляду!

Джерело: exeducation.kiev.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: