Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

«Коли ви все відпускаєте, до вас приходить найкраще» – 7 порад Шрі Шанкара, здатні наповнити оптимізмом

«Коли ви все відпускаєте, до вас приходить найкраще» – 7 порад Шрі Шанкара, здатні наповнити оптимізмом
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

“Поки ви не навчитеся керувати веслами, марно міняти човен”

Шрі Шрі Раві Шанкар – індійський гуру і громадський діяч, засновник міжнародної організації «Мистецтво Життя». У 2004 і 2006 роках висувався Нобелівським комітетом на здобуття Нобелівської премії миру, в 2009 році увійшов до списку 5 найвпливовіших людей Індії за версією журналу Forbes India. Ідейний натхненник міжнародного форуму «За етику в бізнесі», який щорічно проходить в Європейському парламенті.

1. Не потрібно нікуди поспішати. Але потрібно бути там, де тобі добре. Якщо відчуваєш, що ти десь не там, вставай і йди туди, куди кличе внутрішній голос. Пам’ятай, що для того, аби знайти, не обов’язково кудись йти. Це дуже тонка межа, ключ в постійній присутності.

2. Не прагни контролювати людей і події. Не плануй, не чекай, не бажай, послаб хватку. Вій витримати паузі, протягом якої нічого не відбувається. Дозволяй людям приходити до тебе, а подіям ставатися. Вони стаються з тобою не просто так.

3. Давай собі свободу бути собою, а іншим – бути іншими. Пам’ятай, що у кожного своя дорога і свої уроки. Якщо ваші шляхи перетинаються – прекрасно, але якщо вони розійдуться, це теж добре, тому що все на краще.

4. Не прагни мати все і зразу. Навіть коли здається, що нічого немає – завжди є щось, а чого не вистачає – протягне рука друга, брата, сестри, невипадкового прохожого. Будь поміркований у всьому.

5. Зустрічай з посмішкою, з любов’ю, всіх і все. Але ніколи не прощайся, тому що ніщо ніколи не фінально. Кажи: “Дякую, і до нових зустрічей”.

6. Будь відкритий людям, космосу, Богу – називайте, як хочете. Повір – все в твоєму житті складається найкращим чином для тебе. Навіть коли, здавалося б, гірше немає куди, е куди… Ніколи не знаєш, де знайдеш, де втратиш.

7. Щоб надіти чисту сорочку, потрібно скинути стару. Неможливо пізнати нового але змінитися, будучи стиснутим рамками старих правил і переконань. Зроби свій розум пластичним!

За матеріалами
Переклад: Coma – stop for smile

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: