Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Хороші люди дарують нам відчуття справжнього щастя

Хороші люди дарують нам відчуття справжнього щастя
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Оточіть себе хорошими людьми, які наповнять ваш світ магією. А якщо не можете їх знайти, просто станьте самі одним з них.

Життя складається з безлічі дрібних деталей. Але є люди, які ці деталі не помічають. Вони не здатні побачити зусилля, які прикладають інші, щоб зробити життя простішbv, наповнити світлом навіть найтемніші з днів і знайти рішення для найбільш неприємних ситуацій.

Хороші люди не розмахують плакатами і не говорять про себе занадто багато. Часом вони взагалі нехтують собою або приділяють занадто багато уваги чужим проблемам. Але вони навіть не помічають цього. Така поведінка у них в крові і такий їхній світогляд: давати іншим все можливе.

Кажуть, що хороші люди приносять нам справжнє щастя. З іншого боку, складні і лукаві люди, схильні приносити оточуючим лише горе і печалі, пропонують щось інше: досвід. Чи вірите ви в це чи ні, але і перші, і другі несуть в собі величезну цінність.

Як багато хороших людей ви знаєте? Можливо, вони є частиною вашого повсякденного життя, і роблять його багатшим завдяки теплим словам і тихій скромності, що не має нічого спільного з егоїзмом. Більш того, ви і самі можете бути одним з таких людей, які несуть світло в життя інших, намагаються зробити своїх близьких щасливими, піклуються про кожну деталь і кожну ситуацію. Ви прагнете викликати посмішку на обличчях рідних і ніколи не просите нічого натомість, тому що саме таким ви бачите і розумієте життя.

Могло пройти вже досить багато часу з тих пір, як люди в останній раз дякували вам за всі ті незначні речі, які зробили їх серця щасливими. Але цілком ймовірно, що коли ви найменше будете до цього готові, хтось здивує вас несподіваною послугою або подбає про так, що вам стане ніяково.

Кажуть, що найкращою подякою хорошій людині є ваше намагання бути на нього схожим. Зараз ви скажете, що на це здатний далеко не кожен, адже не всі люди знають, як правильно проявляти людську доброту. В такому випадку виникає дійсно важливе питання: люди народжуються добрими чи ж стають такими?

Багато вчених активно відстоюють ідею вродженості даної якості, коли доброта є закладеною в нас самою природою. Однак дитинство, методи виховання, соціальна обстановка, особливості освіти і подальший досвід згодом теж можуть трансформуватися у внутрішню доброту. Віддача, допомога і турбота повинні самі по собі приносити людині радість і сприяти досягненню внутрішнього балансу.

Хороші люди навіть не підозрюють про своє вміння співпереживати, об’єднуючим їх з іншими людьми. Вони відчувають чужі страждання і приймають їх як свої власні, а тому щодня жадають досягти зовнішнього балансу, щоб примиритися з самими собою.

Їхня доброта носить альтруїстичний характер і не вимагає нічого взамін. Для таких людей час не існує, вони встановлюють свої пріоритети і позбавлені якостей на кшталт відстороненості, вимогливості і критицизму.

Ті, хто народжується зі смиренним серцем, добре розуміють всю велич, що переховується за кожною деталлю. Вони знають, що жест, дотик, кілька підбадьорюючих слів і вміння бути хорошим слухачем часом набагато важливіше будь-яких матеріальних благ. Тому не прив’язується до матеріальних речей. Оточіть себе хорошими людьми, які наповняють ваш світ магією. А якщо ви не можете їх знайти, тоді станьте самі одним з них.

За матеріалами

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: