Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Найкраща притча про спокій. Читати усім-усім обов’язково

Найкраща притча про спокій. Читати усім-усім обов’язково
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Жив один король. Якось він запропонував нагороду за найкращу картину спокою. Багато митців спробували намалювати таку картину. Король переглянув усі роботи, але серед них були лише дві, які йому сподобалися. З них треба було вибрати найгіднішу.

На одній картині зображено тихе озеро. Воно, як дзеркало, відбивало гори, що височіли навколо нього, блакитне небо з білими хмарами. Кожен, хто дивився на цю картину, думав, що вона є досконалою картиною спокою.

Друга картина зображувала гори. Але вони були нерівні та голі. Зверху було зображено небо, що розбушувалося, йшов дощ, блищала блискавка. По гірській стіні падав пінний водоспад. Все це зовсім не виглядало мирно.

Однак, глянувши на водоспад, король побачив за ним крихітний кущик, що росте з ущелини у скелі. На ньому птах звив гніздо. Там, в оточенні бурхливої ​​води, що стрімко падає, вона чекала пташенят.

Саме цю картину й вибрав король.

Він сказав: Спокій не означає місце, де тихо та мирно, де немає шуму та занепокоєння, де немає напруженої роботи. Спокій – це те, коли все це є, проте ви зберігаєте мир та спокій у своєму серці.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: