Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

У Китаї введено в експлуатацію «найсимпатичнішу в світі» електростанцію

У Китаї введено в експлуатацію «найсимпатичнішу в світі» електростанцію
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

СЕС у вигляді панди не лише забезпечить китайців енергією, а й приваблюватиме туристів

фото United Nations Development Program

У Китаї в провінції Шаньсі введена в експлуатацію перша світі сонячна електростанція, яка з висоти пташиного польоту виглядає як панда. Такий вид вона має завдяки поєднанню білих і чорних панелей.

Потужність електростанції – 100 МВт, цього достатньо, щоб забезпечити енергією 16 тисяч будинків. За останній рік вона наростила свою потужність вдвічі, пише Euronews.

Під «панду» відведено майже 8 кв. км площі. Енергія сонця акумулюється за допомогою 12 тисяч дзеркал, які цілодобово поглинають промені з атмосфери. За оцінками фахівців, нова станція буде виробляти 390 млн кВт електроенергії на рік.

Проектом займається компанія Panda Green Energy, її мета – продемонструвати потенціал відновлюваних джерел енергії для китайського ринку. Планується, що сонячна електростанція працюватиме 25 років і виробить стільки ж енергії, скільки вдається отримати при спалюванні 1,056 млн тонн вугілля.

При елекстростанції відкрито центр для молоді, де школярі можуть вивчати переваги сонячної енергії.

В майбутньому планується побудувати схожі станції і в інших регіонах – в Центральній і Південно-Східній Азії. Протягом наступних 5 років хочуть сконструювати більше 100 сонячних електростанцій в різних країнах. Причому їх будуть робити в формі місцевої символічної тварини, наприклад, коали або носорога.

Джерело: mind.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: