Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

35 найкращих мотивуючих фільмів

35 найкращих мотивуючих фільмів
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

У житті кожного трапляються складні часи. Деякі проблеми можуть придушивати тягу до життя. Пропадає оптимізм і світлий погляд у майбутнє. У таких випадках необхідно підзарядитися позитивною енергією. Відмінний спосіб – подивитися хороше кіно. Я зібрала для вас, дорогі читачі, ТОП мотивуючих фільмів різних жанрів. Запасайтеся попкорном, влаштовуйтеся зручніше і готуйтеся дивитися кіно, яке переверне ваш погляд на життя.

Кращі мотивуючі фільми, засновані на реальних подіях

Великі очі

Життя – кращий сценарист. Історії деяких людей вражають більше сценаріїв голлівудських творців кіно. Тому я вирішила почати саме з картин, заснованих на реальних подіях. І очолює нашу добірку стрічка “Великі очі”. У центрі сюжету художниця Маргарет Кін, роботи якої мали феноменальний успіх в 1950-х роках. Довгий час її роботи підписувалися ім’ям чоловіка. Згодом Маргарет довелося відстоювати своє авторство в суді. Режисером картини став неповторний Тім Бертон.

“Скафандр і метелик”

Ще одна життєстверджуюча історія лягла в основу картини “Скафандр і метелик”. Редактор журналу Elle France в 43 році переніс інсульт. Коли він прийшов до тями, виявив, що повністю паралізований. Ворушилося тільки ліве око. За допомогою нього чоловік надиктував книгу, на основі якої була знята сильна картина.

“1+1”

“1+1” – приголомшливий фільм, мотивуючий на успіх в житті, незважаючи на проблеми зі здоров’ям. У центрі сюжету історія не про любов, як могло здатися з назви. У стрічці розказана реальна історія дружби між багатієм, який опинився в інвалідному кріслі, і хлопцем, якого він найняв. Сам паралізований Філіп Поццо ді Борго, чию історію нам показали на екрані, наполіг, щоб стрічка була знята в жанрі комедії.

“Сельма”

Наступна історія заснована на біографії Мартіна Лютера Кінга, який був першим лідером руху за права чорношкірих. Картину назвали “Сельма” в честь міста, в якому відбувалися важливі історичні події.

“В диких умовах”

“В диких умовах” провів своє життя мандрівник Крістофер Маккендлесс. Будучи вихідцем із забезпеченої сім’ї, він перерахував усі свої гроші на благодійність і відправився в подорож по американському континенту.

“Чемпіон”

“Чемпіон” – мотивуючий фільм про успіх коня по кличці Секретаріат і його господині Пенні, яким разом вдалося зробити неможливе – три рази поспіль виграти перегони серії “Золота корона”. У стрічці показані реальні люди, які зіткнулися зі своїми страхами і знаходилися, здавалося б,у безвихідному становищі, але продовжили йти до мети.

“Серфер душі”

Всі ми знаємо, що проблеми зі здоров’ям можуть сильно змінити життя і змусити відмовитися від улюблених занять. Але тільки не у випадку Бетані Хемілтон. З дитинства дівчинка захоплювалася серфінгом. У 13 років на Гаваях на неї напала акула. Бетані залишилася без лівої руки, але це не зупинило її на шляху до професійного серфінгу. Вона змагалася нарівні з усіма і ставала призером престижних чемпіонатів. Про це розказано в стрічці “Серфер душі”.

“Шлях додому”

Довгий “Шлях додому” подолав Януш Вешчек, який разом з групою в’язнів втік з ГУЛАГ. Група людей подолала холод Сибіру, ​​голод і спрагу, страх бути спійманими, спеку пустелі і багато інших тягот заради однієї заповітної мети – свободи.

“Король говорить!”

Наступний біографічний фільм про досягнення мети перенесе нас до палацу британської королівської сім’ї. Як виявилося, королі і принци стикаються з серйозними життєвими випробуваннями. Скромний принц Альберт, майбутній король Георг VI, сильно страждав від заїкання. Майже здавшись, він зустрівся з логопедом Лайонелом балкою, який допоміг йому позбутися від дефекту мови.

“Врятувати містера Бенкса”

Всім нам з дитинства знайома історія про чарівну няню Мері Поппінс. Якщо ми дізналися про неї з радянської екранізації, то американці дивилися свою версію кіно про Мері Поппінс. Але мова не про нього, а про стрічку, сюжет якої розповідає нам про створення цієї чудової казки. Ця картина називається “Врятувати містера Бенкса”. В її основу покладена біографія автора книги про Мері Поппінс Памели Треверс.

“Едді Орел”

“Едді Орел” – ще один фільм про досягнення мети присвячений історії з життя британського лижника, який увійшов в історію як перший представник Великобританії на зимовій Олімпіаді в стрибках з трампліну.

“Дика”

Картина “Дика” дозволить кожному знайти себе, як це зробила головна героїня. Шеріл Стрейд переживає розлучення і смерть матері. Щоб позбутися від важких думок, вона вирішує самотужки подолати відрізок тихоокеанської туристичної стежки протяжністю 1100 миль.

“Соціальна мережа”

Марк Цукерберг увійшов в історію як наймолодший мільярдер у світі. Цей факт мотивує сам по собі. Ще більше впевненості в своїх силах додасть картина “Соціальна мережа”, заснована на біографії творця Facebook.

“В гонитві за щастям”

Уіллі Сміт більше відомий за комедійним амплуа в фільмах “Люди в чорному”. Але, як виявилося, він ще сильний драматичний актор. Ця грань його таланту розкрилася в картині “В гонитві за щастям”. Сюжет закручений навколо батька-одинака, який кардинально змінив своє життя.

Комедії

Мабуть, це самий життєстверджуючий жанр кіно. Я пропоную подивитися комедії з глибоким змістом. І відкриває наш список фільм про мрію “Мила Френсіс”. У центрі сюжету життя мешканки Нью-Йорка, яка має знайти своє місце в цьому великому світі.

“Бердмен”

Кіно “Бердмен” увійшло в десятку кращих картин 2014 року і удостоєно премії Оскар. Картина названа в честь персонажа, якого зіграв актор – головний герой фільму Рігган Томсон. Він усіма силами намагається налагодити свою кар’єру і повернути колишню популярність.

“Завжди кажи “Так””

Неповторний Джим Керрі подарував нам безліч яскравих героїв. Один з них Карл Аллен – відлюдна людина, яка завжди і всім каже “ні”. Його життя змінюється в кращу сторону, коли він згідно угоді починає всім говорити “так”. В основу картини покладена автобіографія журналіста Денні Уолласа, який цілий рік на всі питання відповідав ствердно. Відмінна весела комедія, яка дозволяє досхочу посміятися і змушує задуматися.

“Шоу Трумана”

І знову чарівний Джим Керрі, який був головною зіркою “Шоу Трумана”. Картина – потужний мотиватор влаштувати революцію в рамках однієї особистості.

“Клік: з пультом по життю”

Адам Сендлер – приголомшливий комедійний актор. Одна з його робіт “Клік: з пультом по життю” змушує серйозно задуматися про пріоритети в нашому житті. Сюжет: одного разу архітектор, який переживає проблеми в родині, виявляється в магазині електроприладів. Дивний продавець пропонує йому купити пульт, за допомогою якого можна перемотувати час.

“Поки не зіграв в ящик”

“Поки не зіграв в ящик” – фільм, який мотивує здійснювати свої мрії прямо зараз. Здавалося б, ніщо не може об’єднувати автомеханіка Картера і мільярдера Едварда Коула, але вони зустрілися. І не де-небудь, а в лікарняній палаті онкологічного відділення. Обидва немолодих чоловіка дізнаються, що їм залишилося жити не більше року. Разом вони складають список невиконаних справ і відправляються в захоплюючу подорож.

Драми

“Втеча з Шоушенка”

Якщо говорити про цей жанр кіно, то першим на думку спадає беззмінний лідер рейтингу IMDb “Втеча з Шоушенка”. Культовий фільм про досягнення мети. У центрі сюжету банкір, який потрапив до в’язниці Шоушенк за безпідставним звинуваченням у вбивстві дружини і її коханця. З перших днів перебування в ув’язненні він починає планувати втечу.

“Мільйонер з нетрів”

“Мільйонера з нетрів” теж заарештовували, тільки за підозрою в шахрайстві. Адже по-іншому неосвічений юнак з трущоб Мумбаї не міг дійти до фіналу індійського аналога програми “Хто хоче стати мільйонером”.

“Примарна краса”

“Примарна краса” – сильна драма з Уіллом Смітом у головній ролі. Компанію йому склали такі зірки кіно, як Едвард Нортон, Кіра Найтлі і Кейт Уінслет. Глядач зрозуміє, що можна пережити найстрашніші трагедії в житті, якщо докласти до цього зусилля.

“Сім життів”

“Сім життів” врятував Уілл Сміт в однойменному кіно. Стрічка мотивує на добро. Сильне життєствердне кіно.

“Заплати іншому”

“Заплати іншому” – такий принцип хлопчика Тревора, який хоче допомогти трьом незнайомцям з однією умовою: вони також повинні допомогти трьом незнайомим людям. Таким чином, добро буде рости в геометричній прогресії. Це сильний фільм, який мотивує чинити добро.

“Прислуга”

Права чорношкірих неодноразово висвітлювалися в американському кінематографі. Чергове кіно на цю тему – “Прислуга”. У ньому йдеться про чорношкірих жінок, які в 1960-х роках прислужували білим американцям. Хороший мотиватор бути чесним.

“Одержимість”

“Одержимість” – сильна психологічна драма, яка висвітлює конфлікт студента і керівника джазового колективу, у якого дуже своєрідні методи навчання.

Спорт

Щоб професійно займатися спортом, потрібно бути дуже цілеспрямованою людиною.

“Ніколи не здавайся”

Кожен спортсмен, зіткнувшись з невдачами, повинен сказати собі: “Ніколи не здавайся”. І продовжити рух до мети. І так робив головний герой молодіжної спортивної драми “Ніколи не здавайся”.

“Людина, яка змінила все”

“Людина, яка змінила все” – ще одна сильна спортивна драма. У центрі сюжету менеджер бейсбольної команди, якого майстерно виконав Бред Пітт, і математик, який запропонував абсолютно нову тактику гри. По ходу розвитку сюжету глядач зрозуміє, що без поразок не буває перемог.

Пригоди

“Неймовірне життя Уолтера Мітті”

Я говорила про Уілл Сміта, якого ми частіше сприймаємо як коміка. Є ще один актор, якого ми звикли бачити в комедійному амплуа, – Бен Стіллер. Всі ми пам’ятаємо його “Знайомство з батьками” і “Ніч в музеї”. Є в його скарбничці робіт пригодницька трагікомедія, яка змінить ваш погляд на життя. Вона називається “Неймовірне життя Уолтера Мітті”.

“Подорож Гектора в пошуках щастя”

Ще одна приголомшлива картина в жанрі пригодницької трагікомедії – “Подорож Гектора в пошуках щастя”. Головний герой, втомлений від рутини, відправляється в подорож по всьому світу, щоб відшукати щастя. На своєму шляху він зустріне багато людей і зрозуміє, що щастя залежить від нього самого.

Історичні картини

“Гра в імітацію”

“Гра в імітацію” – відмінний мотиватор для тих, хто після невдач не вірить в світле майбутнє. У роки Другої світової війни талановитий математик доклав багато зусиль, щоб розгадати код німецької шифрувальної машини Енігма. Йому довелося піти на жертви, щоб переломити хід війни.

“Хоробре серце”

Якщо говорити про історичних героїв, які не здавалися незважаючи ні на що, не можна не згадати Вільяма Уоллеса. Переживши багато особистих трагедій, він не зневірився і очолив повстання шотландців. Про це йде мова в стрічці “Хоробре серце”. Роль Уоллеса майстерно виконав Мел Гібсон.

На цьому наша добірка сильного кіно завершується. Сподіваюся, після перегляду хоча б однієї картини ви зрозумієте, що життя завжди можна змінити на краще. Для цього потрібно лише докласти трохи зусиль.

Джерело: blog.comfy.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: