Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Яблучний пиріг. Найсмачніший з тих, які я куштувала!!

Яблучний пиріг. Найсмачніший з тих, які я куштувала!!
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Смачнючий яблучний пиріг!!  Виходить з першого разу!!

Найпростіший з тих, що мені доводилось готувати. Хрусткий і одночасно дуже ніжний, він не залишить байдужим ваших рідних та близьких. Спробуйте і Вам захочеться знову !

Тісто:

  • 100 г вершкового масла  (можна 50 гр масла, 50 гр маргарину)
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 2 скл. борошна

Масло розтопити з цукром, ще до теплого додати яйця. Розпушувач змішати з борошном  і замішати тісто. Вже готове тісто поставити в холодильник.

Крем-маса:

  • 2 яйця
  • 100 гр цукру
  • 150 гр сметани
  • 2 ст. л. борошна

Збиваємо все міксером.

Яблука:

5-7 середніх яблук очистити і порізати шматочками або потерти на тертку. Перемішати з корицею.

Охолоджене тісто поділити на дві частини ( більша – та, що у формі і менша – та, яка зверху).
Форму застелити пергаментом і змастити маслом або маргарином.
Більшу частину тіста розкачати, щоб вийшла паляничка з бортиками. Викласти у форму. Засипати яблука і залити їх крем-масою. Меншу частину тіста розкачати і викласти смужками або ж просто затерти терткою.
Випікати 40-45 хв при температурі 200 градусів.

Хай Вам буде смачно!

Джерело

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: