Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Незвичайна паска “Крафін”. Покроковий рецепт із фото

Незвичайна паска “Крафін”. Покроковий рецепт із фото
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Це паска три в одному. У рецепті поєднуються особливості приготування круасанів, класичного дріжджового тіста та елементи мафінів.

Така паска особливо сподобається любителям круасанів.

Паска “Крафін”

Знадобиться:

  • 1 кг борошна (приблизно)
  • 340 мл молока
  • 21 г сухих дріжджів
  • 250 г цукру
  • 1 ч. ложка солі
  • 3 яйця
  • 6 жовтків
  • 120 г розтопленого масла (у тісто)
  • 300–350 г масла кімнатної температури (для змащування тіста)
  • 300 г родзинок чи інших сухофруктів
  • 150 г мигдалевих пелюсток або інших подрібнених горіхів.

Приготування

  • Молоко підігріти, додати 1 ч. л. цукру і дріжджі, ретельно вимішати, залишити на 5–10 хв. Яйця збити з цукром до пишної маси.
  • Борошно просіяти в миску, додати сіль, перемішати, зробити заглиблення. Вилити опару, яєчну суміш, вимісити, додати розтоплене масло (120 г), замісити тісто.

  • Коли тісто почне збиратися в кулю, перекласти на стільницю, борошна не підсипати, вимішувати 10–15 хв, покиперестане липнути до рук. Перекласти у миску, накрити харчовою плівкою, поставити в тепле місце на 50–60 хв, за цей час тісто має збільшитися в об’ємі у два рази.
  • Поділити тісто на частини (кожна приблизно по 1/3 об’єму форми). Викласти на підсипану борошном стільницю, розкачати тонким прямокутним пластом, змастити маслом, посипати сухофруктами та горіхами, скрутити рулетом, накрити плівкою. Зробити решту рулетів.

  • Кожен рулет гострим ножем розрізати вздовж, залишивши нерозрізаними 2–3 см. З однієї частини рулету сформувати дно паски, скручуючи тісто по спіралі, розрізом назовні, дійшовши до нерозрізаного кінця, викрутити його наверх і продовжити формувати верхній шар паски. Важливо, щоб розріз тіста був назовні.

  • Перекласти паску у форму, застелену пергаментом. Залишити на 60 хв в теплому місці. Пекти в розігрітій до 190 градусів духовці 10 хв, тоді зменшити температуру до 180 градусів і пекти ще 25–30 хв. Бажано накрити фольгою, щоб не пригоріли.
  • Готові паски злегка охолодити, витягнути з форм, викласти на полотенце на бік, час від час повертаючи.

Джерело: poradnyk.simya.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Оголошення

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: