Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Що сміх людини може сказати про її характер і ставлення до оточуючих

Що сміх людини може сказати про її характер і ставлення до оточуючих
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Сміх має багато масок. Людина сміється, щоб зняти напругу, щоб завоювати чиюсь довіру, щоб комусь сподобатися або щоб приховати свій страх. Для того щоб розібратися в такому різноманітті, потрібно знати особливості кожного типу сміху.

Сміх, як і усмішка, може бути яскравим, відкритим, стриманим або закритим. У кожного типу є свої відмінні особливості.

  • При відкритому відразу видно зуби. Якщо ваш співрозмовник у вашій присутності сміється описаним вище способом, можете себе привітати, ви дуже приваблива людина, у вашій компанії партнеру дуже комфортно.
  • Якщо ж у вашій компанії людина сміється закритим сміхом, не розмикаючи губ, намагається стримати пориви сміху, при цьому потік повітря направляється через ніс, – виникає ефект носового сміху, який звучить не дуже приємно. Це ознака того, що людині ніяково у вашій присутності, вона не готова відкрити себе, оголити свої емоції. Можливо, ви ще не достатньо знайомі. А можливо, ви просто не володієте талантом завойовувати довіру оточуючих.
  • Якщо людина починає стримувати свій сміх, вона не налаштована на контакт з вами. Можливо, це ознака того, що ваш співрозмовник по натурі закрита людина, яка не звикла довіряти оточуючим свої емоції.
  • Якщо сміх людини нагадує хіхікання, це говорить про те, що її власник – скритна, можливо, брехлива натура, яка ніколи не розкаже вам всієї правди, навіть якщо у брехні немає необхідності.
  • Якщо людина постійно сміється, незалежно від того, смішно їй чи ні, намагається здатися веселою і невимушеною, то, можливо, сміх – це маска, яка допомагає їй боротися з купою комплексів. Скоріш за все така людина скромна і боязка. Сміх це своєрідний спосіб захисту. Якщо людина над усім сміється, іронізує, це не обов’язково ознака веселої вдачі, а бажання приховати свої недоліки, злобу, заздрість, негативні емоції.
  • Якщо людина сміється грудним, низьким сміхом (сміх лиходіїв із мультфільмів), це ознака переваги. Можливо, у людини не зовсім добрі наміри. Подібний сміх може навіть налякати. Але, швидше за все, ваш співрозмовник хоче вас налякати сміхом, оскільки не може зробити це по-іншому. Він не є для вас небезпечним.
  • Якщо людина сміється невлад, це ознака того, що перед вами дуже емоційна людина, схильна до нервозності. Можливо, ваш співрозмовник знаходиться на межі нервового зриву, йому дуже кепсько на душі, а таким чином він намагається зняти напругу. З власником такого нервового, дуже різкого, схожого на регіт, сміху потрібно бути обережним, варто вам невдало пожартувати або сказати щось не дуже приємне, він може не витримати і зірватися: вибух сміху може змінитися істерикою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: