Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

8 коротких тренувань для сильного пресу

8 коротких тренувань для сильного пресу
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Щоб до початку літа побачити на животі шість кубиків замість однієї кульки, починайте працювати над м’язами вже зараз.

1. Тренування від Ешлі Конрад

У десятихвилинному тренуванні вам пропонується виконати два кола з десяти вправ на прес. На кожну вправу відводиться 20 секунд, відпочинку між ними не передбачено. Спеціальні звукові сигнали дадуть зрозуміти, що пора перейти до нового руху.

Кому підійде: тренування досить інтенсивне, тому тим, хто переповз на килимок для занять прямо з дивана, буде дуже важко. Іншим варто спробувати.

Інвентар: без інвентарю.

Які вправи входять в тренування: різні варіації скручувань і планок. Як бонус в кінці вас чекають два кола сідничного містка і підйомів протилежних руки і ноги в позі рачки – «бьорддог».

2. Жироспалювальне тренування на прес

Автор заявляє, що тренування жироспалювальне. Виконуючи його, дійсно доведеться витратити багато енергії. Кожну вправу пропонується робити за 20 секунд з аналогічним часом відпочинку. Але забудьте про лежання на килимку – відновлюватися ви будете активно. Для відпочинку тренер Джордан Йо в проміжку між вправами стрибає і бігає на місці з високим підніманням колін.

Кому підійде: всім.

Інвентар: пляшка води або гантель.

Які вправи входять в тренування: різні варіації скручувань і планок.

3. Пекельне тренування на прес

Тренер Брендон Картер пропонує виконати дев’ять вправ на прес. На кожне відводиться 20 секунд. Між вправами можна буде відпочити. Картер показує, як правильно виконувати рухи, а двоє помічників займаються разом з ним. Одна з них робить полегшений варіант вправ, які підійдуть для початківців.

Кому підійде: всім.

Інвентар: без інвентарю.

Які вправи входять в тренування: крім традиційних підйомів корпусу і планок, в програмі є і незвичайні вправи. Наприклад, віджимання «супермен» передбачає, що ви будете спиратися на ступні і витягнуті вперед руки і піднімати корпус за рахунок м’язів преса.

4. Танцювальне тренування для пресу

Замість скручувань вас чекає 10 хвилин запальних танців, які активно задіюють м’язи корпусу. Головне – стежити, щоб прес працював в кожному русі.

Кому підійде: новачкам і любителям танцювати.

Інвентар: без інвентарю.

Які вправи входять в тренування: всі рухи засновані на скорочення пресу і виконуються у вертикальному положенні. Серед них – бічні скручування стоячи, обертання стегнами і «змійка» тілом.

5. Тренування на прес по протоколу Табата

Табата – це високоінтенсивний інтервальний тренінг, який дозволяє вичавити максимум користі за короткий час. Зазвичай вправа виконується протягом 20 секунд, 10 секунд відводиться на відпочинок. Це тренування не виняток. Саме такі тимчасові інтервали пропонує тренер Фанк Робертс. Всі вправи займуть всього 4 хвилини.

Кому підійде: всім.

Інвентар: без інвентарю.

Які вправи входять в тренування: звичайні скручування, V-скручування, російські скручування, «велосипед» з підйомом корпусу – всього чотири вправи.

6. Тренування від Памели Рейф

Виснажливe десятихвилиннe тренування від Памели Рейф складається з двадцяти вправ, кожна з яких виконується протягом 30 секунд. Відпочинку між ними не передбачено.

Кому підійде: витривалим.

Інвентар: без інвентарю.

Які вправи входять в тренування: варіації скручувань і планок, в тому числі бічні планки.

7. Пілатес для пресу

Коротке тренування на м’язи корпусу виконується повільно і вдумливо. Вам належить відмовитися від звичних ривків, які властиві вправам на прес, і уважно стежити за рухами.

Кому підійде: любителям неспішності.

Інвентар: без інвентарю.

Які вправи входять в тренування: варіації скручувань.

8. Калістеніка для пресу

Калістеніка – система тренувань з власною вагою. Віктор Санчіз пропонує кілька вправ, які допоможуть накачати прес без обтяження. Вам залишиться вибрати зі списку 4-5 рухів і робити їх 4-5 разів на тиждень.

Кому підійде: підготовленим спортсменам.

Інвентар: турнік і бруси.

Які вправи входять в тренування: «стілець» і варіації підйомів ніг.

Джерело: Lifehacker
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: