Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Шпаргалка з приготування салатів з буряка

Шпаргалка з приготування салатів з буряка
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Насуваються зимові холоди, а значить, наш організм, як ніколи, потребує вітамінної підзарядки.

Ціни на тепличні помідори та перці не радують, а значить, саме час згадати про дієтичний і такий доступний буряк.

Beet grated on a kitchen grater. Kitchen countertop and preparation of salads. Dark background.

Легкі і збалансовані салати з буряка незмінно корисні і дуже смачні, особливо якщо додати саме ті інгредієнти, які доповнюють і вигідно відтіняють солодкуватий смак соковитого коренеплоду.

Простий салат з буряком

1. Щоб прості бурякові салати всім припали до смаку, потрібно дотримуватися кількох правил, з якими ми з радістю познайомимо наших читачів.

2. Буряк буде смачнішим, якщо запекти його в духовці (використовуючи фольгу або пакет для запікання), приготувати в мультиварці або в мікрохвильовці.

3. Волоські горіхи перед додаванням в салат варто потримати в окропі, а потім обсушити і злегка обсмажити.

Frying pan with tasty walnuts on wooden table

4. Чорнослив для салату вибирайте без кісточок, м’ясистий і бажано висушений без диму.

Healthy food, good cuisine. Closeup dried plums prunes fruits in bowl on wooden rustic table background

5. Замість майонезу старайтеся використовувати нежирну сметану.

6. Максимум корисних речовин бурякового салату віддасть часник, пропущений через прес за 10 хвилин до змішування з іншими інгредієнтами.

Салат з буряка з чорносливом і горіхами

Салат з буряка з чорносливом і грецькими горіхами викликає у мене сплеск ностальгічних спогадів. Адже в минулі часи він нарівні з олів’є і «шубою» прикрашав кожен святковий стіл.

Інгредієнти

  • 400 г буряка
  • 100 г чорносливу
  • 2 ст. л. з гіркою волоських горіхів
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст. л. сметани 10% -ї жирності

Приготування

Підсушуємо горіхи на сковороді.

Кілька красивих горішків залишаємо для прикраси салату, а решта натираємо на дрібній тертці.

Заливаємо чорнослив окропом. Залишаємо на 2 хвилини і зливаємо воду. Довго чорнослив замочувати не варто, щоб він не став водянистим.

Дрібно нарізаємо підготовлений чорнослив.

Натираємо на крупній тертці очищений від шкірки буряк.

З’єднуємо буряк і чорнослив. Додаємо горіхи і пропущений через прес часник.

Заправляємо сметаною, викладаємо в вазочку, прикрашаємо горіхами.

Салат з буряка з чорносливом готовий. Смачного!

Простий салат з сиру, буряка і яєць

Salad baked beets, feta cheese, eggs, and walnuts

Мама завжди говорила: «Буряк на вечерю – дієтолог не потрібен». А недавно я прочитав, що вживання бурякового салату замість вечері – найпростіший спосіб схуднути за допомогою червоного коренеплоду.

Салат з буряком і яйцем – хороший варіант легкої вечері: ви не будете голодувати, завдяки буряку покращиться травлення і обмін речовин, а яйця забезпечать достатньою кількістю білка.

Інгредієнти

  • 200 г твердого сиру
  • 2 варені яйця
  • 1 буряк
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. сметани 10%-ї жирності
  • перець, зелень і сіль за смаком
  • Приготування

    Відварюємо або запікаємо буряк, потім очищаємо його і натираємо на крупній тертці. Натираємо на середній тертці сир.
    Очищаємо і нарізаємо кубиками варені яйця. З’єднуємо з пропущеним через прес часником.
    Змішуємо всі підготовлені продукти, додаємо перець і сіль, сметану, подрібнену зелень. Даємо салату настоятися і подавай до столу.

    Смачного!

    Буряковий салат з апельсинової заправкою

    Інгредієнти

    • 5 буряків
    • 1 ст. л. бальзамічного оцту
    • 1-2 зубчики часнику
    • 1/2 апельсина
    • 5 ст. л. оливкової олії
    • свіжа зелень
    • сіль і перець за смаком
    • Приготування

      Відварюємо буряк, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Можна також нарізати невеликими кубиками. Часник пропускаємо через прес, подрібнюємо зелень.
      А тепер готуємо заправку. З апельсина видавлюємо сік і змішуємо його з оливковою олією і бальзамічним оцтом. Буряк перемішуємо з зеленню і часником, додаємо сіль і перець. Потім поливаємо салат заправкою, знову перемішуємо.

      В цілому салат готовий, він вже дуже смачний, адже заправка надає буряку надзвичайний смак. Але це зовсім не означає, що не потрібно експериментувати. Можна додати до салату бринзу, листя салату і лимонний сік. Просто подрібнивши сир і салат, перемішуємо з буряком і поливаємо все лимонним соком.

      Не менш приємним поєднанням буде м’ята, плавлений сирок і насіння. Так салат придбає свіжий аромат і ніжний смак. Можна замінити м’яту руколою або будь-якою іншою зеленню. Добре з буряком поєднуються горіхи, особливо кедрові і горіхи пекан.

      Смачного!

      Фітнес-салат «Щітка»

      Salad with Beets, Carrots, Cabbage and Celery Studio Photo

      Якісно провести генеральне прибирання організму допоможе салат з буряком «Щітка». Всі його варіації ріднить високий вміст корисної клітковини і біологічно активних речовин.

      Інгредієнти

      • 2 буряки
      • 1 яблуко
      • 1 маленька морква
      • 1 середня цибулина
      • 250 г свіжої капусти
      • 3 ст. л. рослинного масла
      • 2 ч. Л. яблучного оцту
      • сіль за смаком
      • будь-яка зелень

      Приготування

      Очищуємо буряк і моркву від шкірки.
      Натираємо разом з яблуком на тертці.
      Цибулю нарізаємо пір’ям, а капусту соломкою.
      Перемішуємо овочі, додаємо рубану зелень, сіль, оцет і заправляємо олією.

      Салат «Пікова дама»

      Інгредієнти

      • 1 буряк
      • 35 г волоських горіхів
      • 35 г чорносливу
      • 1 квашений огірок
      • 1 яблуко
      • 80 мл сметани
      • 2 зубчики часнику

      Приготування

      Дрібно нарізаємо квашений огірок.

      Заливаємо водою чорнослив і даємо йому постояти близько 10 хвилин, потім дістаємо з води, обсушуємо, видаляємо кісточки і нарізаємо соломкою.
      Натри на крупній тертці очищену буряк. Буряк для салату слід брати насиченого бордового кольору.
      Пропускаємо часник через прес. Очищені яблука натираємо на крупній тертці. Волоські горіхи злегка обсмажуємо в духовці і подрібнюємо в блендері.
      З’єднуємо в зручній ємності буряк, горіхи, яблука, чорнослив, огірок і часник.
      Перемішуємо всі інгредієнти і заправляємо салат сметаною (можна замінити оливковою олією). Посипаємо салат подрібненими горіхами.
      Ось і все, салат готовий. Смачного!

      Буряк – унікальний овоч, який не можна замінити нічим іншим. Якщо протягом двох тижнів вживати не менше 100 грамів вареного буряка в день, можна відчутно підвищити рівень гемоглобіну, а також добряче схуднути. Їжте бурякові салати та будьте здорові!

      Джерело: takprosto.cc
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Оголошення

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: