Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Роботи українських митців виставили у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку

Роботи українських митців виставили у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

У Нью-Йорку, у приміщенні штаб-квартири Організації Об’єднаних Націй відкрили виставку “Український Інсайт”, на якій представили роботи відомих українських художників – Олега Тістола, Микола Маценка, Віктора Сидоренка і Валентина Попова.

Проект «Деперсоналізація», автор Віктор Сидоренко
Проект «Деперсоналізація», автор Віктор Сидоренко

«Мистецький проект «Український Інсайт» – це втілення креативних задумів, пройнятих духом часу і звернених у майбутнє. Він покликаний створити платформу для генерації подальших ідей просування України на міжнародній арені і є непересічною подією для зміцнення її міжнародного іміджу», – розповідають Cultprostir організатори і зазначають, що твори українців побачать делегати 193 держав з п’яти континентів.

Куратор проекту Наталія Шпитковська розповіла, що усі роботи, які увійшли до експозиції, є своєрідним авторським поглядом на процеци еволюції громадськості, народженої в Україні після Революції Гідності.

«Автопортрет», Олег Тістол, «Неофольк», Микола Маценко (дві роботи поєднані в одну інсталяцію)
«Автопортрет», Олег Тістол, «Неофольк», Микола Маценко (дві роботи поєднані в одну інсталяцію)

Також Наталія пояснили, яким чином відбирали митців для презентації країни на такому рівні:

«Віктор Сидоренко своїми скульптурними інсталяціями проекту «Деперсоналізація» мовби нагадує людині про тенети колективістського минулого й потаємні мрії про свободу. Лідери української “нової хвилі” Олег Тістол і Віктор Маценко у своїх роботах трансформують візуальний архів історичного часу – від козацької доби до занепаду радянської імперії, беручи з неї архетипичні образи і надаючи їм нового змісту, тим самим змінюючи їх історичне значення в сучасному світогляді народу. А Валентин Попов демонструє неочікуване розуміння явищ сучасної цивілізації: єднання речей, стихій, подій з космосом постає у його творах як своєрідна ментальна рекреація, що рятує суспільство від трагічних інтенцій».

Джерело:
cultprostir.ua

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: